Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП-Бургас поиска обяснение от министър Ангелкова по пет въпроса

БСП-Бургас поиска обяснение от министър Ангелкова по пет въпроса

Пет въпроса към служебния министър на транспорта бяха зададени днес на нарочен брифинг от бивши народни представители и членове на областното ръководство на БСП – Бургас. Въпросите са по повод „неадекватната политика“ на служебния кабинет. Социалистите са категорични, че уволнението на Тишев е политическо.

Пет въпроса към служебния министър на транспорта бяхазададени днес на нарочен брифинг от бивши народни представители и членове на областноторъководство на БСП – Бургас. Въпросите са по повод „неадекватната политика“ на служебниякабинет. Социалистите са категорични, че уволнението на Тишев е политическо.

„Фактът, че министерството не се съобрази с реалноститеналага днес да зададем следните въпроси, чрез медиите, за да стигнат доминистерството на транспорта. Първият въпрос е дали е имало среща междуминистъра на транспорта, кмета на Бургас и група бивши депутати на ПП ГЕРБ велитен бургаски хотел?“, пита Атанас Зафиров.

По думите му фактът, че такавасреща се е състояла, както и нейното продължително времетраене, доказва нейния служебенхарактер.След тази среща в сайта на МТИТС се появи съобщение засмяната на Николай  Тишев  с Диян Димов. Това също беше подложено наостра критика. Причината е, че в официалното съобщение от министерството сепосочва, че Диян Димов е назначен на поста Изпълнителен директор на ПристанищеБургас АД, а това няма как да стане без Съвета на борда на директорите надържавната фирма да излезе с решение. В правомощията на министъра е да обяви,само смяната на член на борда на директорите, но не и да назначава наИзпълнителен директор.Социалистите ще поставят въпроса за уволнението наНационален съвет на партията, който ще се проведе по-късно днес в столицата.

С втория  въпросЗафиров запита по кой критерий министър Ангелкова определя хората с които сесреща и съветва и дали това няма  нещообщо с членството ѝ в ГЕРБ? И защо, при взимане на важни решения, при все че сее допитала до общинската структура на ГЕРБ, не се е посъветвала и с другитепартии.Ето и останалите три въпроса към служебния министър къмтранспорта:

* Когато министърът на транспорта твърдеше, ченяма да толерира политически пристрастия, по кой критерий същият реши да смениобластния председател на БСП-Бургас и на мястото му да вкара общински съветникот ПП"ГЕРБ"?

* Когато министърът на транспорта твърди, че ще запази експлоатационнатадейност на пристанището, това включва ли запазване от първо до четвърто корабниместа?

* Фактът че като общински съветник Диян Димов е яростен защитник на идеята запрехвърляне собствеността от първо до 4-то корабни места от държавата наобщината, не е ли конфликт на интереси, че той вече защитава интересите надържавата като член на борда на директорите?

„Служебният кабинет на Райков не смени никой, защото всички бяха назначения на ГЕРБ. Генезисът на предишния и сегашния кабинет е един и същ, под диктовката на Бойко Борисов чрез президента Росен Плевнелиев“, коментира  още Зафиров.

Социалистите коментираха, че не очакват отговори  на тези въпроси, но са категорични, че щепродължат да ги задават. На пресконференцията днес, освен Атанас Зафиров, присъстваха и ексдепутатът отБСП Пенко Атанасов и бившият вече изпълнителен директор на "ПристанищеБургас" ЕАД Николай Тишев.

В отговор на журналистически въпрос дали идвете назначения – това на Тишев - преди малко повече от година, и това наДимов -  преди броени дни, не саполитически, те отговориха, че и двете назначения са политически, като иматънък момент. Той е че назначението на Николай Тишев е било дело на демократичноизбрано правителство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега