Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП иска изслушване на Цветанов заради доклада на Европол

БСП иска изслушване на Цветанов заради доклада на Европол

Ще предложим министър Цветан Цветанов да бъде изслушан във вътрешната парламентарна комисия за мерките, които ще предприеме след тежките констатации в доклада на Европол. Това обяви народният представител от ПГКБ Атанас Мерджанов.

Ще предложим министър Цветан Цветанов да бъде изслушан във вътрешната парламентарна комисия за мерките, които ще предприеме след  тежките констатации в доклада на Европол. Това обяви народният представител от ПГКБ Атанас Мерджанов. Той изтъкна, че е налице драстично разминаване между хвалбите на българския вицепремиер и доклада за състоянието на организираната престъпност в рамките на ЕС.

Зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков отбеляза, че в доклада се затвърждават негативните оценки за състоянието на борбата срещу организираната престъпност, особено в две сфери – производството на синтетични наркотици и на фалшиви пари. Според Миков прочитът на доклада крие риск за членството на България в Шенген и в Еврозоната. Причината според него са констатациите на Европол за опазването на границите и производството на фалшиви пари.

Михаил Миков беше категоричен, че правителството трябва да нанесе такива удари върху организираната престъпност, които да убедят европейските ни партньори, че България е пространство на сигурност и може да гарантира интересите на европейските граждани. Депутатът припомни, че през следващите месеци предстои политическото обсъждане на членството на страната ни в Шенген и на Европа ще са нужни реални доказателства, а не само общите приказки на управляващите за политическа воля.

Според Миков появата на заплахата, свързана с престъпни ромски групи, също може да се отрази върху политическите оценки за членството на България в Шенген. Депутатът от левицата изтъкна, че на фона на общите загуби от контрабандата на цигари в ЕС от 10млрд.евро, „приносът” на България за тази негативна статистика е твърде голям - около половин милиард.

По отношение на случващото се в Северна Африка в доклада се дават оценки за заплахата от нелегална емиграция по линия на морската ни граница. „Въпреки изявленията на вицепремиера, че няма такава опасност, ще настояваме през парламентарния контрол да се посочат мерките, които страната ни ще предприеме при евентуално възникнала бежанска вълна”, каза още Михаил Миков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега