Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП иска оставката на Цвета Караянчева

БСП иска оставката на Цвета Караянчева

Нинова коментира "пет аргумента" срещу председателя на Народното събрание.

"Днес внасяме искане за оставката на председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. Имаме пет аргумента да направим това. Първият – непознаване на Конституцията на Република България и погазване на Правилника за работа на Народното събрание. Второ - поставяне на законодателната власт в подчинение на изпълнителната и превръщане на НС в придатък към волята на един човек - премиерът Бойко Борисов. Трето – грубо погазване на правилата на законодателния процес и влошено качество на законите. Четвърто – незачитане на принципа за прозрачност и публичност в работата на парламента. Пето - думи, оценки и поведение, рушащи авторитета на институцията". Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"Знаете ли откога премиерът Борисов не е идвал на парламентарен контрол? От една година. Позната ли ви е такава практика в някоя европейска държава? Последното му участие, в отговор на мой въпрос за Шенген, е било на 22 ноември 2019 година. Няма го на промени в кабинета, няма го на приемане на бюджет, на актуализация на бюджет, на изключително важни въпроси за държавата. Въпреки многократните ни искания да бъде извикан за изслушване, г-жа Караянчева не може или не иска да осигури участието му. Дежурният отговор е: „зает е“. Много често виждаме тази заетост през деня- в обикаляне с джипа, раздаване на парите на българските данъкоплатци през прозореца, извън всякакви правила, или в риалити шоу с министри, което напоследък придобива гротескни измерения. Вероятно бягайки от народната любов, влезе вдън гори тилилейски, седна на един път и обсъди изключително сериозен въпрос като оценката на агенция Moody`s за България", продължи Нинова.

Тя посочи, че "22 законопроекта на БСП стоят някъде неразгледани", като изтъкна, че някои от тях са внесени през 2017-а година. В същото време, разкритикува още председателката на червените, "се разглеждат законопроекти, внесени преди 24 часа".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега