Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП ще атакува решението за изборните жребии в съда

БСП ще атакува решението за изборните жребии в съда

След като в петък Централната избирателна комисия реши сама да тегли жребия за номерата на партиите и коалициите, които ще участват във вота през октомври, борбата на БСП срещу решението продължава. Днес социалистите ще се обърнат към Върховния административен съд, разчитайки че той ще отмени решението като незаконосъобразно.

След като в петъкЦентралната избирателна комисия реши сама да тегли жребия за номерата напартиите и коалициите, които ще участват във вота през октомври, борбата на БСПсрещу решението продължава. Днес социалистите ще се обърнат към Върховнияадминистративен съд, разчитайки че той ще отмени решението катонезаконосъобразно.

"В изборния кодексима изричен текст по този въпрос. Реагираме крещящо не заради навика да сезаяждаме, а като илюстрация на незачитането на закона“, коментира днес АтанасМерджанов в Бургас. Той цитира иточните членове на кодекса, в който се посочва, че номерата се определят отобщинските избирателни комисии. Целта е да се избегне големите партии да правятнационални кампании на базата на тези номера, както и възможностите заманипулация на вота.

„Единственопредставителите на БСП в Комисията се обявиха твърдо против това решение. ДнесБСП ще атакува решението във Върховния административен съд. Ако в България всеоще има законен ред и върховност на закона, това решение трябва да падне. Впротивен случай ще се убедим, че ЦИК е в услуга на управляващите“, допълниМерджанов.

От областнотоуправление на партията обявиха, че Националният съвет вече е взел решение завсички градове, където червената партия ще издигне или подкрепи кандидати.Спорен остава Шумен. Причината – заплахи срещу кандидатите на партията, каквитоса установени и в редица други градове.

„Това е показателноза характера на подготовката за изборите. Вече няколко наши кандидати саполучавали заплахи. В цялата странаима такива случаи. Привидно всичко е тихо и миролюбиво, но очевидно имаскрити механизми в държавата“,коментира Мерджанов.

Той призна, че встраната има общински звена на партията, които са „болни“. На местаоздравителните мерки са успели, но на други продължава да има проблеми. Тойокачестви политическата „миграция“ на кандидати като зловредна практика, ноподчерта че националният съвет няма да упражнява натиск върху местните звена.

Все още имаградове, където БСП не е избрала чужд кандидат, когото да подкрепи. Областниятпредседател Николай Тишев подчерта, че партията няма да подкрепя кандидати наГЕРБ, но дали и кои ще бъдат подкрепени от другите политически организации, всеоще не се знае.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега