Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСУ приема български студенти, обучаващи се в чужбина

БСУ приема български студенти, обучаващи се в чужбина

Съвместяващият вариант на обучение ще позволи на младежите да останат при семействата си в България и да се чувстват по-сигурни и по-спокойни.

Във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка и задълбочаващата се криза с коронавируса, от Бургаския свободен университет потвърдиха, че приемат български студенти, обучаващи се в чужбина. Съвместяващият вариант на обучение ще позволи на младежите да останат при семействата си в България и да се чувстват по-сигурни и по-спокойни.

Всички настоящи български студенти в чуждестранни висши училища могат  да подадат документи за признаване на периоди на обучение в чужбина и да започнат в този период своето обучение в БСУ. След записването си в БСУ студентите могат да продължат обучението си в чужбина без да прекъсват студентските си права в чуждестранното ВУ, като придобитите образователни кредити за положени изпити по конкретна дисциплина по европейската система за трансфер (ECTS), които отговарят на учебните планове по съответните специалности, ще им бъдат валидирани от БСУ. Университетът ще гарантира запазването на студентските им права и след завръщането в чуждестранните висши училища и ще признава в максимална степен придобитите от тях образователни кредити в чужбина. Така студентите ще могат да получат и диплома от Бургаския свободен университет.

Признаването на периоди на обучение в чужбина се установява с попълване на формуляр, съпроводен от академична справка, и е съгласно Наредбата за държавните изисквания за признаване на придобито висше образование и завършени периоди на обучение в чуждестранни висши училища. Информация може да получите на e-mail bfu@bfu.bg. Възможността е валидна за студенти в чуждестранни висши училища по същите или близки специалности в професионалните направления на БСУ, с които може да се запознаете на сайта на учебното заведение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега