Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"БУРГ" ще участва на местните избори с широко обединение, ще има и кандидат за кмет

"БУРГ" ще участва на местните избори с широко обединение, ще има и кандидат за кмет

"Имаме две решения на коалицията. Първото е, че ще имаме кандидат за кмет и второто е, че ако Димитър Николов отиде на балотаж, ние няма да го подкрепим", допълни Табаков.

Гражданската платформа „БУРГ“ ще има свой кандидат за кмет и ще се яви на местните избори във втори МИР с широко обединение вляво. Това съобщи съучредителят на „БУРГ“ Живко Табаков  на нарочна пресконференция в Бургас. 


„Постигнахме това, което си поставихме за цел преди повече от 40 дни. Когато с колегата Николай Стоилов представихме нашия проект БУРГ, казахме че ще се водим от разума и от желанието в Бургас да направим обединение. Хората, които сме застанали пред вас, правим нещо ново и различно – именно да постигнем голямо обединение“, коментира Табаков в присъствието на представителите на политическите партии, с които ще участват заедно на изборите през октомври.

„Заедно сме с „Движение 21“, „АБВ“, „Изправи се БГ“, „ДБГ“, „Ние идваме“. В новия ни проект ще има лица, които са доказани във времето, с визия за града. Това обединение е не само желание да имаме представителство в ОбС, но и да погледнем в бъдещето на Бургас, да анализираме към настоящия момент проблемите, това което не е постигнато във времето назад, и да маркираме основните си приоритети. Имаме две решения на коалицията. Първото е, че ще имаме кандидат за кмет и второто е, че ако Димитър Николов отиде на балотаж, ние няма да го подкрепим", допълни Табаков.


Името на кандидата за кмет на обединението ще стане ясно на по-късен етап. 

„Ако трябва да извадим силно опозиционен кмет, който да се изправи срещу статуквото – имаме готовност. Ако трябва да излъчим кандидат за кмет, който има различна визия за града – също имаме готовност. Ако обаче разширим обединението и то има свой кандидат за кмет, който сме готови да приемем, е също вариант. Вземането на решение кой ще е нашият кандидат за кмет или дали ще подкрепим друг кандидат не е чисто човешка амбиция, а водещо е коя ще е личността, която ще победи Димитър Николов. Има и още няколко фактора - дали Димитър Николов ще се яки като кандидат на ГЕРБ или издигнат от Инициативен комитет, както и кои ще са другите кандидати за кмет на общината“, каза още Табаков. 


„Това обединение се получи съвсем леко, за разлика от други обединения, които стават в политическия живот. Лесно, истински, седнахме на една маса и всеки сподели своите мисли. Градът ни има нужда от драстична промяна в управлението му. Когато има монопол, нещата не вървят добре. С нашето обединение целим само едно - разбиване на монопола“, каза Антон Коджабашев – „АБВ“.


„Бургас има нужда от стабилен Общински съвет, който да е съставен от сериозни и конструктивни хора, които да мислят за гражданите. Ние сме основно експерти в различни области. Ще работим за хората на Бургас, за развитието на града, на образованието, на децата – защото те са най-важния фактор за нашето развитие и нашия живот“, каза Юлияна Мръчкова от „Движение 21“.


„Нашата обща цел се нарича Бургас – по-красив, по-икономически силен и по-социален. Последните 16 години Бургас се управля от дясното и липсва социална политика. Не виждам политически опонент на тези избори, но виждам един сериозен опонент и това е апатията на хората“, допълни Даниел Иванов от „Изправи се.БГ“.


„Щастлива съм, че съм част от това обединение“, каза и Мария Лазева от „Ние идваме“. „В думата съединение е вложено – работа, градеж, чувства и стремеж. Заедно сме сила“, допълни Людмил Илиев от „ДБГ“.


„Квотният принцип при подредбата на листата няма да бъде спазен, всичките 51 човека са с ясното съзнание, че независимо от мястото, имат силна подкрепа да пренаредят всеки един“, допълни Табаков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега