Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас е домакин на мащабен научен форум, посветен на иновациите в образованието

Бургас е домакин на мащабен научен форум, посветен на иновациите в образованието

В рамките на форума ще бъдат представени съвременните методи на преподаване и учене, приложение на новите дигитални технологии в учебния процес, новата визия за класната стая, създаване на положителна образователна среда и др.

Близо 200 университетски преподаватели, учители, представители на бизнеса и управлението се събраха в Бургас, за да обсъдят актуалните въпроси, проблемите и перспективите за развитие на иновации в сферата на образованието.

Поводът е XIV-ия научно-практически форум „Иновации в образованието и познавателното развитие“, който се провежда от 23 до 25 август в КЦ „Морско казино“. В него ще се включат 180 участници, от които 13 рецензенти и 112 автори на 84 статии, които ще бъдат публикувани в научното списание „Образование и технологии“.

„Докато преди говорехме в бъдеще време за иновациите в образованието, сега това е реалност и ние се състезаваме с конкурентни образователни програми извън България, защото свободното движение на хора показва как нашите млади хора трябва да бъдат изключително конкурентни, а това зависи от вас. Затова ще продължим да подкрепяме тази инициатива и единственият ни сигурен капитал са нашите деца, които трябва да подготвим да бъдат конкурентни на световните образователни и технологични тенденции“, заяви на откриването на научната конференция кметът Димитър Николов.


Снимка: Община Бургас

„Вярвам, че целите, които сте си поставили на този форум, ще бъдат изпълнени. Насочеността към създаване на личности, които смело да вземат решения, да управляват себе си и взаимоотношенията си с другите без притеснения, е пътя за усъвършенстване и успех на младите хора“, сподели началникът на РУО-Бургас Петя Петрова.

В рамките на форума ще бъдат представени съвременните методи на преподаване и учене, приложение на новите дигитални технологии в учебния процес, новата визия за класната стая, създаване на положителна образователна среда и др.

Инициативата се организира от сдружение „Образование и технологии“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, със съдействието на Община Бургас РУО-Бургас, Бургаски свободен университет, издателство „КЛЕТ България“, издателство „Изкуства“ и фирма „Photon“.

На откриването на форума присъстваха още ректорите на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаски свободен университет – проф. д-р Христо Бозов и проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректори и декани от двете висши учебни заведения, учители и представители на бизнеса.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега