Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас е домакин на Международен летен математически лагер за ученици

Бургас е домакин на Международен летен математически лагер за ученици

В него участват повече от 30 ученици и преподаватели от България, Индонезия и Румъния.

В Бургас стартира първият по рода си Международен летен математически лагер за ученици. В него участват повече от 30 ученици и преподаватели от България, Индонезия и Румъния.

Началото на образователния форум бе дадено вчера в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, а на нея присъстваха световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун, който е и председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание, кметът Димитър Николов и преподаватели.

„Благодаря на кмета Димитър Николов и неговия екип, затова, че посветиха много от времето си, за да проведат Международното математическо състезание Бургас 2023 успешно. Благодаря им също за организацията за провеждането на първия Международен летен математически лагер в Бургас. Аз съм особено щастлив да видя пред себе си такава голяма група от интелигентни млади и позитивни хора, което ме прави оптимист, че ни предстои светло бъдеще“, каза при откриването на форума доктор Сун.


Снимка: Община Бургас

„Когато се видя с моя приятел доктор Сун, се зареждам с позитивна енергия, защото, когато той дойде в Бургас, тук се случват прекрасни неща. Той ще остане завинаги в историята на град Бургас като един негов голям приятел. Искам специално да благодаря на Математическата гимназия в нашия град, която е един инкубатор на таланти и непрекъснато ни изненадва с успехи на своите талантливи възпитаници. През следващите дни Бургас е математика и математиката е Бургас“, каза при откриването на Международния математически лагер кметът Димитър Николов.

Самият доктор Сун също ще е сред лекторите по време на кампуса. Обучението на младите математици ще продължи 10 дни, като ще бъде разделено на два етапа. По време на първата част изявени специалисти ще изнасят лекции на учениците на различни теми. Във втората част децата ще бъдат разделени на групи и ще правят математически изследвания. В края на своите проучвания те ще обобщят постигнатите резултати в доклади, които ще представят пред всички участници.

Община Бургас е подготвила за участниците богата програма, която ще им позволи да опознаят културно-историческото наследство на региона. Специален поздрав към участниците отправиха изпълнителите от формация „Морски песъчинки“ с ръководител Милена Добрева.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега