Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас избра звуков навигационен проект за конкурса "Блумбърг"

Бургас избра звуков навигационен проект за конкурса "Блумбърг"

Звукова навигационна система, която дава указания на пешеходци за най-безопасен и достъпен маршрут, е идеята, с която Община Бургас ще кандидатства в конкурса на Фондация "Блумбърг". Устройствата, които ще бъдат изработени, ще се раздават на ученици и хора с увредено зрение. Проектът цели Бургас да бъде по-безопасен за пешеходците град.

Звукова навигационна система, която дава указания напешеходци за най-безопасен и достъпен маршрут, е идеята, с която Община Бургасще кандидатства в конкурса на Фондация "Блумбърг". Устройствата,които ще бъдат изработени, ще се раздават на ученици и хора с увредено зрение.Проектът цели Бургас да бъде по-безопасен за пешеходците град.

Изграждане на подобна система за ученици ще позволява призадаване на маршрут, устройството да помага за безопасно придвижване досветофарни уредби, подлези, велоалеи, пешеходни надлези и автобусни спирки.Идеята е тя да предоставя възможност за запаметяване на най-често използванитемаршрути, например от дома до училище. На кръстовищата със зелен светофар, къдетое разрешен левият завой, ще предупреждава звуково пешеходеца да се огледаналяво.

За хората с увредено зрение ще указва звуково безопаснопридвижване до тактилни настилки, светофарни уредби със звукова сигнализация,както и до автобусни спирки. На по-късен етап при въвеждане наинтелигентната  система за управление наградския транспорт, системата може звуково да сигнализира и за номера на пристигащиядо спирката автобус.

На децата и хората със зрителни увреждания ще бъдатраздадени персонални устройства, които ще активират специално монтирани напешеходните пътеки светлинни лазерни датчици, като по този начин ще сигнализирана водачите на МПС, че има пешеходец.

Успоредно със системата ще се разработи и приложение замобилни телефони, което ще може да се ползва от всички, които желаят.Умните устройства могат да бъдат разработени и с опции дабъдат интересни за децата, като се използват персонажи от любими анимационнигерои, например. Това ще стимулира малките пешеходци да ги ползват.

Престижният конкурс на Фондация "Блумбърг" е заградове с население над 100 000 души. Инициативата на бившия кмет на Ню Йорк -Майкъл Блумбърг, дава възможност на най-добрите и иновативни идеи да спечелятфинансиране и шанс за реализация. За първи път конкурсът е обявен за Европа исе очаква конкуренцията между градовете да бъде голяма.

Предложението на Община Бургас бе представено снощи предавторите на останалите 62 идеи, които бяха изпратени за конкурса. Проектът, скойто Община Бургас ще участва е вдъхновена от няколко предложения, изпратениза конкурса. Тя се базира на няколко акцента в тях - безопасност, интелигентенград и достъпна среда, а целевата група е от около 35 000 жители на Бургас.

Кметът Димитър Николов благодари на всички участници в конкурса за активносттаим като граждани на Бургас. Той заяви, че нито една от останалите идеи не еотхвърлена. Някои от тях могат да залегнат в бюджет 2015, а с други да секандидатства за европейско финансиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега