Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбеляза Гергьовден с тържествена церемония

Бургас отбеляза Гергьовден с тържествена церемония

С тържествена церемония с благославяне на бойното знаме и водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и представители на бургаското духовенство, бе отбелязан Денят на българска армия - 6 май в Бургас. В ритуала взеха участие представителни блокове на Военноморските сили, Сухопътни войски, от формированията на Военновъздушните сили и от Областния и Общински съюзи на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

С тържествена церемония с благославяне на бойното знаме и водосвет,отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополитИоаникий и представители на бургаскотодуховенство, бе отбелязан Денят на българска армия - 6 май в Бургас. В ритуала  взеха участие представителни блокове наВоенноморските сили, Сухопътни войски, от формированията на Военновъздушнитесили и от Областния и Общински съюзи на офицерите и сержантите от запаса ирезерва. 

На церемонията присъстваха кметътДимитър Николов, областният управител Павел Маринов, председателят на Общинскиясъвет Костантин Луков, зам.-кметът  пообразование и култура Йорданка Ананиева, представители на политически парти иобщински съветници. 

След ритуала на площада пред„Дружеството на художниците“  официалните лица  положиха венци и цветя в памет на загиналитебългарски войни на паметника на 24-ти Черноморски полк пред Военния клуб вБургас. Присъстващите на церемонията пред паметника почетоха с минута мълчаниезагиналите войни.  

Военни, официални лица играждани запалиха свещ в параклиса „Свети Георги“ в Морската градина, който беше осветен точно на Гергьовден преди еднагодина.

По случай празника, вход свободен е обявен и за експозицията "История на оръжията и българската бойна слава“ в КЦ „Морско казино“,зала "Ал. Г. Коджакафалията". Изложбата включва най-старите келтски мечове, каменнибоздугани, брадви, ножове и ками, открити по нашите земи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега