Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отново ще бъде домакин на Фестивала на солта

Бургас отново ще бъде домакин на Фестивала на солта

За втора поредна година Бургас ще бъде домакин на любопитния Фестивал на солта. Тазгодишното издание на празника ще премине под мотото "Сол и птици". Мястото на събитието отново е южната част на Атанасовското езеро, до морето и басейните с луга и кал, като участниците са призовани да пристигнат дотук наистина като за еко-фестивал – т.е. с велосипед, тротинетка, пеша или на сърф.

За втора поредна година Бургас ще бъде домакин на любопитния Фестивал на солта. Тазгодишното издание на празника ще премине под мотото "Сол и птици". Мястото на събитието отново е южната част на Атанасовското езеро, до морето и басейните с луга и кал, като участниците са призовани да пристигнат дотук наистина като за еко-фестивал – т.е. с велосипед, тротинетка, пеша или на сърф.

Началото на празника ще бъде дадено на 29-и август, от 16 часа. Участниците ще могат да се включат в „био игри“ за птиците и свойствата на солта. Изненади ще има и за най-малките. Освен това, в края на производственото хале ще бъде представена изложбата „Сол“ на Мариана Сърбова, където желаещите ще могат да се пробват като "солничари за един ден".

Басейните с луга ще прегърнат с топлите си води любителите на солени изживявания, а старите стени зад тях ще оживеят под нови атрактивни графити със сол и птици. Музикалната част на Фестивала ще започне веднага след залез слънце, ще има „кино“ и кулинарни изненади.

"Солта" на музикалната програма ще бъде акустичен проект на Марияна Добрева и Венцислав Велев, които ще забият на импровизираната сцена до кафето "На лугата" на фона за залеза над Атанасовско езеро. Те ще изпълнят кавъри на популярни парчета, както и авторски песни.

Фестивалът на солта се организира в рамките на проект "Солта на живота", LIFE+ от БФБ, БДЗП и Черноморски солници АД.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега