Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас почете паметта на загиналите за свобода

Бургас почете паметта на загиналите за свобода

С тържествени ритуали Бургас чества 136 години от Освобождението си от османско владичество. На 6 февруари 1878 г. тогавашният кмет на града Нико Попов е посрещнал в покрайнините му драгуните на полковник Лермонтов. Днес на това място се издига т.нар. Руски паметник (в близост до Съдебната палата, ГРЕ „Г. С. Раковски“ и ПМГ ).

С тържествени ритуали Бургас чества 136 години отОсвобождението си от османско владичество. На 6 февруари 1878 г. тогавашнияткмет на града Нико Попов е посрещнал в покрайнините му драгуните на полковник Лермонтов.Днес на това място се издига т.нар. Руски паметник (в близост до Съдебнатапалата, ГРЕ „Г. С. Раковски“ и ПМГ ).

В празничния ден, отбелязващ 137 години от освобождението на град Бургас, времето не беше на страната на излезлитеда почетат паметта на освободителите. Въпреки това десетки бургазлии се стекохана Руския паметник, за да положат цветя и венци.

Под звуците на маршове и химни, изпълнявани от бургаския духов оркестър, цветя пред паметникаположиха представители на военноморските сили, военна полиция, ветераните, Областна управа, различниполитически организации в града и други.Празничния ден уважиха и децата от ЦГД №2 „Ханс Кристиан Андерсен“ Бургас.

Цветя положиха иобластният управител Вълчо Чолаков, председателят на Общински съвет Бургас - КостантинЛуков, зам.-кметовете Йорданка Ананиеваи Красимир Стойчев, бургаският адвокат и лидер на общинската структурана БСП Лява България Евгений Мосинов.

Празничнатапрограма продължава с Празничен фолклорен концерт с участието на ПФА “Странджа” – Бургас, който ще се проведе на пл. „Атанас Сиреков“от 12 часа.

Повече снимки от празничния ден можете да намерите на нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега