Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас подписа Зелената дигитална харта

Бургас подписа Зелената дигитална харта

Бургас ще се бори с климатичните промени заедно с още 44 европейски града, чрез използването на иновативни дигитални технологии. Това е заложено в Зелената дигитална харта, която днес кметът Димитър Николов подписа в офиса на EUROCITIES в Брюксел.

Бургас ще се бори склиматичните промени заедно с още 44 европейски града, чрезизползването на иновативни дигитални технологии. Това е заложено в Зеленатадигитална харта, която днес кметът Димитър Николов подписа в офиса на EUROCITIES в Брюксел.

Хартата е създадена като част отинициативата Green Shift Europe, която се ползва с подкрепата наЕвропейската комисия.Приподписването на документа присъстваха Жоана Ролан, кмет на френския градНант и президент на организацията EUROCITIES, Анна Лиза Бони, генерален секретар наорганизацията и Атанаска Николова, зам.-кмет европейски политики и околнасреда в Община Бургас.  

Бургас е първият  град в България и Югоизточна Европа,присъединил се към инициативата на мрежата от градове Eurocities, подкрепена отЕвропейската комисия.  "Готовсъм да бъда посланик на тази изключително важна инициатива не само в България,но и в Югоизточна Европа. Бургас се присъединява към Европейската стратегия заинтелигентен растеж. Зелената харта е възможност за нови партньорства, новипроекти и промоция на Бургас като град на иновациите и интелигентнотоуправление.", заяви след подписването на документа кметът на БургасДимитър Николов.

Градовете, подписали Зелената дигитална харта, се задължават да работят заедно запостигане целите на ЕС в областта на климата чрез използването на информационнии комуникационни технологии. 

Задължениятана градовете, подписали документа, са да разработят съвместно 5 широкомащабни пилотнипроекта, свързани с информационни и комуникационни технологии за енергийнаефективност в рамките на 5 години след подписването на хартата. Също така те трябва да намалят с 30%прекия въглероден отпечатък на информационните и комуникационни технологии врамките на 10 години от подписването на хартата.  

Сред целите на градовете, подписали Хартата, е  по-голямата енергийна ефективност наинформационните технологии. Това ще става члез ползването на възобновяеми източници на енергия - както за захранване на самите технологии, така и за употреба на енергийните емисии от тях зазатопляне на сградите например, въвеждане на интелигентните мрежи за обществентранспорт и енергийно ефективни осветителни системи, развитие на иновациите в електронното управление напубличните услуги и др. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега