Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът одобри на първо четене новия дълг

Парламентът одобри на първо четене новия дълг

Народното събрание одобри на първо четене тегленето на нов дълг в размер 16 милиона лева. В рамките на днешното заседание настъпи обрат в позициите на АБВ, ДПС и БДЦ, които подкрепиха искането на кабинета за нов дълг.

Народното събрание одобри на първо четене тегленето на нов дълг в размер 16 милиона лева. В рамките на днешното заседание настъпи обрат в позициите на АБВ, ДПС и БДЦ, които подкрепиха искането на кабинета за нов дълг.

Това стана със 161 гласа „за“, 50 бяха "против", а 12 се въздържаха.Ратификацията подкрепиха 82 от ГЕРБ, 32 от ДПС, 22 от РБ, макар 1 да беше „против“, 12 от БДЦ и 10 от АБВ.36 от БСП бяха против, 1 от ПФ, както и 11 от "Атака". 12 народни представители от ПФ се въздържаха.Веднага след гласуването социалистите скандираха „Оставка!“.

"Двете условия, поставени от АБВ, заради които групата е против предложението на кабинета на Бойко Борисов, получиха удовлетворителен отговор. Поради тази причина си позволявам да помоля парламентарната група да се съберем на обсъждане при тази нова ситуация", заяви преди гласуването председателят на ПГ на АБВ Борислав Борисов. "По наши изчисления сумата на дълга е около 2 млрд. лева по-нисък от този, който финансовият министър иска да се плаща. Сега чух от него ангажимент размерът да се намали. Това го приемам като отговор на нашето искане", каза Борисов. 

„При намаления дълг и поемане на ангажимента за реформи, ДПС ще подкрепи дълга”, заяви от своя страна депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той посочи, че дебатът се е върнал в рамката, в която е трябвало от самото начало.  "Ние сме удовлетворени от това, че има заявка за реформи с 2 млрд. лева по-малко. Ще следим за правенето на реформи и как се изразходва дългът", допълни Цонев. 

Основният мотив на правителство да иска нов дълг е нуждата от погасяването на стари задължения. Националистите предупредиха, че този дълг заедно с лихвите ще е 27 милиарда лева, а социалистите заподозряха, че част от средствата ще бъдат похарчени за превъоръжаване на армията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега