Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започват прослушванията за конкурса "Бисери от поморийския бряг"

Започват прослушванията за конкурса "Бисери от поморийския бряг"

Във връзка с провеждането на Детския песенен конкурс “Бисери от поморийския бряг” 2015 г., НЧ “Светлина – 1939” - гр. Поморие набира желаещи за участие и организира тяхното прослушване.

Във връзка спровеждането на Детския песенен конкурс“Бисери от поморийския бряг” 2015 г., НЧ “Светлина – 1939” - гр. Поморие набира желаещи заучастие и организира тяхното прослушване.Репетициите сепровеждат в музикалната школа на читалището, на втория етаж, от ментора наконкурса, в неделните  дни на м. март2015 г. – 1-ви, 8-ми, 15-ти, 22-ри, 29-ти, от 10.00 до 13.00 ч.

Детският песенен конкурс “Бисери от поморийския бряг”се организира и провежда всяка година в театралниясалон на НЧ”Светлина-1939” гр. Поморие, със съдействието на Община Поморие.Конкурсът заема важно място в културния календар на читалищетои на Община Поморие.  Той се провежда  в края на м. март, илиначалото на м. април. По този начин българската популярна песен, в цялото ймногообразие и културно развитие, стига до широката  публика. 

Целта на конкурса е да стимулира интереса на подрастващите към българскатапопулярна песен.Да осигурява изяви на най – добрите и талантливиизпълнители  в концертни програми, чествания и тържества, организирани отЧиталище “Светлина-1939” и Община Поморие.Да поощрява музикалното развитие и образование нанаградените участници, в специализираните учебни заведения  на териториятана гр. Бургас.

Конкурсът се провежда в три възрастови групи – от 4 –до 7 год., от 8- до 10 год., 11-14год.Желаещите подават заявка за участие с името, годинитеси,  и песента, която желаят да изпълнят.Участниците сами осигуряват музикалния съпровод –синбек на песента.Явяват се на предварителни  прослушвания, обявенипо график от ръководството на читалището.

На тези прослушвания се помага на участниците вподбора на песента и тоналността за изпълнението й, съобразно гласовитевъзможности на участника. Дават се препоръки за артистичното  представянена песента и доброто сценично поведение на изпълнителя.

Участниците могат да репетират на сцената, катоползват  озвучителна апаратура и микрофон. Работи се по техниката на пеенеи правилната дикция.Явяват се на генерална репетиция, на която теглятжребий за поредността на изпълненията. Представянето им вконкурсната програма може да бъде придружено и с танцово изпълнение.

Конкурсната част се оценява от компетентно жури всъстав:композитор, изпълнител, музикален педагог.Детско жури, съставено от участници, отличени с първо място отминал конкурс.Публиката, която на гърба на входния си билет записва името напредпочитания от него изпълнител.Преброяването на билетите се извършва от тримачиталищни служители.    

Всички участници получават грамоти заучастието си.Специализираното жури определя 1-во, 2-ро и 3-то място за участниците от различните възрастовигрупи.Детското жури връчва само една награда, за трите възрастови групи.Наградата на публиката е една, за трите  възрастови групи.Резултатите от конкурса се обявяват в деня, веднага след решението на  журито.

Участниците  в конкурса заплащат таксаучастие в размер на 10 лв.Заявките се приемат на адрес:гр. Поморие – 8201ул. “Княз Борис 1” № 110НЧ ”Светлина - 1939” за конкурса“Бисери от поморийския бряг”, на тел: 0596 / 3 35 93, или на място, по времена репетициите. Те се провеждат се в музикалната школа начиталището, на ІІ-ри я етаж, в неделните дни на  м.март, от 10.00 – до 13.00. ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега