Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посрещна първите участници в Световното по математика

Бургас посрещна първите участници в Световното по математика

„Добре дошли в Бургас. Вярвам, че тук ще ви хареса и ще намерите много нови приятели и поводи да се завърнете отново“.

„Добре дошли в Бургас. Вярвам, че тук ще ви хареса и ще намерите много нови приятели и поводи да се завърнете отново“. Това заяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева при посрещането на първите топ математици от ЮАР, участници в Световното математематическо състезание. Те бяха посрещнати в залата на Община Бургас с хляб и сол по стара българска традиция.

16-годишните младежи получиха сувенири с морски мотиви, изработени от общинското социално предприятие "Морски знаци". Международното математическо състезание - BIMC 2013, за първи път излиза от пределите на Азия и Бургас е първият европейски град- домакин на престижния форум. От 30 юни до 5 юли, близо 1100 участници от 31 държави ще мерят сили в състезанието и ще се включат в специализирани форуми.  Всички хотели в Бургас вече са блокирани за този период.

Общият брой на отборите е 146, 13 от които са от България-  4 от Бургас, а останалите от основните математически центрове в страната - София, Варна, Пловдив, Русе, Ямбол и други. Състезанието е индивидуално и отборно, като участниците ще се състезават в две възрастови категории: 5-7 клас  и 8-10 клас. 

Математическата надпревара ще се проведе в ПМГ "Акад. Н. Обрешков", ПГЕЕ "Константин Фотинов" и СОУ "Иван Вазов", а писмените работи ще бъдат проверявани в Търговска гимназия. 11-членно международно жури ще оценява състезателите. Четирима от членовете са българи, а сред тях е бургазлията и участник на формата на състезанието през 2007 г. в Хонг Конг - Владислав Емилов.

Организатори на събитието са Община Бургас, ПМГ "Акад. Н. Обрешков" и Съюзът на математиците в България .  Медалите и купите за победителите ще бъдат осигурени от Министерството на образованието. В организацията са включени и Регионалният инспекторат по образованието и училищното настоятелство на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега