Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас празнува 142 години Свободна България

Бургас празнува 142 години Свободна България

Грипната епидемия в региона не попречи на бургазлии да се възползват от хубавото време и пролетните температури, включвайки се в празничната програма.

Бургас празнува 142 години Свободна България. Тържествата започнаха в 11:00 часа, пред сградата на Общината с издигане знамената на Република България, Европейския съюз и Бургас. Във военния ритуал взеха участие представителните военни части от Бургаски гарнизон, както и бургаския духов оркестър.

Грипната епидемия в региона не попречи на бургазлии да се възползват от хубавото време и пролетните температури, включвайки се в празничната програма. Докато пред сградата на Общината траеше военният ритуал, младежи от Интеракт Бургас отправяха предизвикателства към бургазлии - да пишат на кирилица, да посетят национални обекти или да проявят по друг начин своя патриотизъм.

След военния ритуал, процесията се отправи към т.нар. Руски паметник (в близост до Съдебната палата, ГРЕ „Г. С. Раковски“ и ПМГ ), където бургаското православно духовенство отслужи заупокойна молитва за загиналите за Освобождението на България от османско иго.

След това венци и цветя положиха представители на военните части от Бургаски гарнизон, партии, организации, училища и фирми от Бургас. Събралото се множество коленичи за едноминутно мълчание в памет на загиналите за Свободна България.

Въпреки мерките за предотвратяване на разпространението на грипа, увеселението на пл. "Св. Св. Кирил и Методий" продължи, макар и без участието на ученическите формации. Бургаски актьори влязоха в ролята на народните герои Иван Вазов, Христо Ботев, Левски, Райна Княгиня, Георги Бенковски, Захари Стоянов и руския офицер Павел Калитин. 

Още снимки от празничния 3-ти март в Бургас можете да откриете на нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега