Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас с 3D карта в световната онлайн платформа Google Earth

Бургас с 3D карта в световната онлайн платформа Google Earth

3D карта, достъпна в интернет, помага на гостите на Бургас да се ориентират по-добре в града и да имат реална представа за това, как изглежда той, дори преди да са го посетили. Малцина са българските градове, които могат да се похвалят с триизмерна визуализация на сградите си в световната онлайн платформа Google Earth.

3D карта, достъпнав интернет, помага на гостите на Бургас да се ориентират по-добре в града и даимат реална представа за това, как изглежда той, дори преди даса го посетили. Малцина са българските градове, които могат да се похвалят стриизмерна визуализация на сградите си в световната онлайн платформа Google Earth.

Бургас е един от тях благодарение на ентусиазма и усилията на родения в Айтос,но бургазлия по душа Валентин Вълков,  понастоящем студент в Англия.„Винаги ми се еискало да има 3D модели на бургаските сгради онлайн, тъй като градът ни по нищода не отстъпва на градове като Ню Йорк или Лондон, например. Всеки денпроверявах дали не се е появила някоя 3D сграда, но нищо. И един ден простореших, че явно аз съм човекът, който ще направи Бургас триизмерен“, така обяснява Валентин решението си да се заеме с тазипредизвикателна и трудоемка задача.

До момента той е проектирал и качил винтернет около 60 сгради, сред които тези на Общината, Църквата „Св. св. Кирили Методий“, Стадион „Лазур“, Часовника, Моста. С проекта се занимава от 3години и смята, че до 2-3 години няма да остане място в града, което да нямасвоя триизмерен модел. Това лято си е поставил за цел да завърши Морскатаградина, като направи дори дърветата триизмерни, подобно на визуализацията в Google Earth на НюйоркскияСентрал Парк. 

Научавайкипреди време, че Бургас е един от градовете – кандидати за Културна столица наЕвропа, Валентин с още в по-голям ентусиазъм се посвещава на проекта си „3D Бургас“.Убеден е, че с реализирането му ще помогне за спечелване на титлата, защотозаедно с изготвянето на добра културна програма, са не по-малко важни и начините,по които информацията за събития и места стига до хората.  

Вмомента Валентин е на 21 години и е студент в университет в Манчестър,специалност „Строителство на сгради и съоръжения“. Желанието му е един ден,след като завърши, да се завърне в Бургас и да работи още по-активно за градаси.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега