Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музей "Георги Баев" отваря врати тази есен

Музей "Георги Баев" отваря врати тази есен

Напълно завършено е строителството на изцяло обновената къща-музей, посветена на твореца Георги Баев. В нея ще бъдат изложени над 40 от картините на художника, които в момента се намират във фонда на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Напълно завършено естроителството на изцяло обновената къща-музей, посветена на твореца ГеоргиБаев. В нея ще бъдат изложени над 40 от картините на художника, които в моментасе намират във фонда на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“.

Обновената къща-музей се намира на бул. „Демокрация“  и от септември ще отвори вратите си зажителите и гостите на града. Къщата-музей е изцяло реновирана, а строителствотои ремонтните дейности са съобразени с музейното предназначение на сградата. Тяразполага с топла изолация, сменена дограма и е изцяло пригодена за хора внеравностойно положение.

Предстои музеят да е напълно оборудван с компютри,стелажи, окачващи механизми за картини, специално осветление и всякаквиприспособления, необходими за функционирането на галерията. Ще бъде закупена имодерна презентационна техника за залите и двора на къщата-музей.Интересно около сградатае не само нейната реставрация и трансформация, а и функционалността на всичкитей прилежащи части.

Освен експозициите, които ще бъдат разположени вътре всамата къша, в двора на музея ще бъдат излагани гостуващи изложби и ще сепровеждат различни културни събития, които естествено ще допълват артистичнияколорит на галерията-музей и ще го превърнат в предпочитано за любителите наизкуството място.Реализацията на тозидългоочакван проект ще постави още по-категорично Бургас на културната карта наЕвропа и ще придвижи града ни с още една крачка напред към спечелване набитката за Европейска столица на културата през 2019г.

Още снимки на музея ще намерите на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега