Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас се включва в отбелязването на Световния ден на пулмоналната хипертония

Бургас се включва в отбелязването на Световния ден на пулмоналната хипертония

5 май е обявен за Световен ден на пулмоналната хипертония през 2012 г. В кампанията през 2021 г. ще се включат над 80 пациентски организации от цял свят.

Бургас се включва в отбелязването на Световния ден на пулмоналната хипертония – 5 май. Кампанията се провежда под мотото „Дари дъх!“. По този повод сградата на Община Бургас ще бъде осветена в синьо в знак на съпричастност с пациентите, които се борят с нелечимата рядка и коварна болест „на сините устни”. Най-разпознаваемият симптом на това рядко заболяване е посиняването на устните, ръцете и краката, което се получава заради недостига на кислород в човешкия организъм. У нас от пулмонална хипертония са засегнати близо 500 души.

„С пулмоналната хипертония всекидневна битка водят 130 пациенти с рядка форма на болестта, а общо 500 българи страдат от различни видове на заболяването. Пациентите с пулмонална хипертония са зависими от кислородните апарати и от скъпоструваща поддържаща терапия. За съжаление, в условията на пандемия, нашите пациентите могат да останат без кислородни апарати, защото е налице тенденция за презапасяване с тези важни медицински изделия“, коментира Наталия Маева, председател на Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония.

5 май е обявен за Световен ден на пулмоналната хипертония през 2012 г. В кампанията през 2021 г. ще се включат над 80 пациентски организации от цял свят. Инициатори на отбелязването на Световния ден на пулмоналната хипертония са Европейската асоциация по пулмонална хипертония, Американската и Латиноамериканската асоциации по пулмонална хипертония. Кампанията „Дари дъх“ ще се провежда през целия месец май. Сдружение „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония” е част от инициативата за девети път.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега