Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас се включва в Световната седмица на кърменето

Бургас се включва в Световната седмица на кърменето

От 1 до 7 август в 11 града в страната ще се проведат срещи, дискусии и лекции по важните въпроси, свързани с кърменето.

Една африканска поговорка гласи: „Необходимо е цяло село, за да се отгледа едно дете.“ Това до голяма степен отразява посланието на кампанията по повод Световната седмица на кърменето тази година. Родителите се сблъскват с множество предизвикателства, за да осигурят най-добрата грижа за своето дете по време на бременността и около раждането. 

Продължаващата грижа за бебето и детето на следващите етапи е също толкова жизненоважна. Много участници съставляват „топлата верига на подкрепа на кърменето“ – в системата за здравни услуги, общността, работните места – и на всеки етап майките имат нужда от адекватна подкрепа от всички тях, за да могат да кърмят оптимално. 

Въпреки постигнати напредък, в постпандемичната 2022 година геополитическите конфликти допълнително разшириха и задълбочиха неравенствата, водещи до несигурност в прехраната на все повече хора. Ограниченият капацитет на здравната система доведе до допълнително влошаване на подкрепата за кърменето, а таргетираните действия на индустрията на производителите на млека за кърмачета продължи да влияе негативно на решенията на родителите за начина на хранене на техните бебета.

От 1-ви до 7-ми август много страни по света ще отбележат за 30-ти пореден път Световната седмица на кърменето – глобалната инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето. В България Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ (НАПК) и тази година ще организира и подкрепи редица събития в рамките на Седмицата на кърменето. 

От 1 до 7 август в 11 града в страната ще се проведат срещи, дискусии и лекции по важните въпроси, свързани с кърменето. Вижте всички събития ТУК! 

В Бургас срещите ще бъдат на 2-ри август от 17:00 часа и на 5-и август от 10 часа на входа на Летния театър в Морската градина. Срещите се организират от доброволните консултанти към НАПК в град Бургас и има за цел да събере настоящи и бъдещи родители, баби и дядовци и всеки, който се интересува от оптималното хранене и развитие на бебетата и малките деца. Мотото на ССК тази година е „Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“. Много е важно семейството да получи информирана подкрепа за всеки един от периодите на родителството. Няма значение какъв е социалният ви статус, винаги можете да се осведомите, за да предложите подходяща подкрепа на най-близките си, в изграждането на една от най-важните връзки в живота им – тази с техните деца. Срещите ще бъдат под формата на дискусия и всеки е добре дошъл да зададе своите въпроси, да сподели своите тревоги или да разкаже за личния си опит с кърменето, захранването или отбиването. Акцентът на срещата ще бъде емоционалната интелигентност и това как тя влияе на кърменето и отношенията между родителите и децата. И колко е важно да възпитаме в себе си и децата си грижа за емоционалното здраве.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега