Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кърменето - полезно и за майката, и за бебето

Кърменето - полезно и за майката, и за бебето

Естественото хранене на новороденото е широко препоръчвано от специалистите.

Отглеждането на децата е тема,която често разединява специалистите – кое е полезно, кое е вредно, как трябвада се подхожда в различните ситуации. Има обаче и въпроси, по които експертитеса единодушни. Един от тях е кърменето.

Естественото хранене на новороденото ешироко препоръчвано от специалистите. То е полезно както за бебето, така и замайката. Майчиното мляко съдържаестествени антитела, които са особено важни за имунната система на бебето.Освен това, научно доказано, натуралната кърма се отразява по-добре и настомаха и отделителната система на новороденото. В резултат, кърмените децаразвиват по-рядко състояния като запек, например.

Що се отнася до майката,кърменето на детето има дълготраен ефект на понижаване риска от развитие на ракна гърдата и яйчниците. В по-краткосрочен план естественият начин на хранене надетето увеличава производството на „щастливите“ хормони в женското тяло, аосвен това гори и калории. Друг плюс е, че майчиното мляко е безплатно, заразлика от адаптираните млека, а това ще спести сериозно перо в семейниябюджет.

По време на кърмене трябва даприемате с около 300 до 500 калории допълнително, за да можете да изхранвате исебе си и бебето. Ако кърмите е важно да се погрижите и за собствената сидиета. Това, с което се храните, ще достигне и организма на бебчето. Затова еважно да сте добре хидратирани и да заложите на балансиран режим, богат наплодове, зеленчуци, млечни продукти, пълнозърнести храни, фибри, витамини иминерали.

За предпочитане са екологичночистите продукти, които не са обработвани с пестициди. Ако не можете да сиосигурите такива, киснете зеленчуците, преди да ги приготвите, в студена вода.Що се отнася до месото, експертите препоръчват да консумирате само чисто месо,без мазното, тъй като в мазнините се съдържат най-голямо количесто химикали.

Храни като зеле, броколи, карфиоли боб са популярни с това, че предизвикват газове. По време на кърмене, същиятефект ще имат и върху бебето. Според някои изследвания, лукът, чесънът и другисилно ароматни продукти променят вкуса на кърмата, което може да накара бебетода суче повече или по-малко. Следете реакциите на детето си, за да реагирате,ако Вашата диета му се отрази.

При кърмене можете да се хранитеи с пикантни храни (в минимални количества), ако сте почитателка, но е важно даследите как реагира бебето на тях. Възможни са нежелани алергични реакции, прикоито трябва да се свържете със специалист. Рибата и морските дарове са подходящиза консумация два пъти седмично, но е важно да избягвате тези, които са богатина живак, като риба меч, акула, риба тон, пъстърва и др.

Ментата, копърът и подправките оттехния сорт могат да се отразят на количеството мляко, което тялото Ви произвежда.Алкохолът, дори по-леките напитки като бира и вино, са напълно забранени. Добрее да намалите, а ако е възможно и да спрете, кофеина, тъй като той ще държибебчето будно.

В първите дни майчиното мляко емалко като количество, но е най-силно като съдържание. Затова не се тревожете,ако бебчето започне да сваля килограми. В първите няколко дни това е нормално.До около 10-ия ден от живота си обаче детето трябва да възстанови теглото отраждането си. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега