Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще бъде домакин на национален конкурс за българска музика

Бургас ще бъде домакин на национален конкурс за българска музика

Тази седмица Бургас ще бъде домакин на XXIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов”. Конкурсът е създаден в далечната 1964 година и се организира от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" и Училищно настоятелство „Родни звуци” със съдействието на Министерство на културата, Община Бургас и Областна управа Бургас.

Тази седмица Бургас ще бъде домакин на XXIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикалнатворба „Върбан Върбанов”. Конкурсът е създаден в далечната 1964година и се организира от Националното училище за музикално исценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" и Училищнонастоятелство  „Родни звуци” със съдействието на Министерство накултурата, Община Бургас и Областна управа Бургас.

Конкурсътдава възможност на младите изпълнители от България не само да се състезават,но и да интерпретират класическата българска музика, както и да осъществяттворчески контакти със своите връстници. Форумът ще популяризира майсторството на младите дарования и щеразшири възможностите за общуване между музикални педагози и изтъкнати дейци намузикалната култура.

Над  160 деца  от училищата по изкуствата имузикални школи в цялата страна ще покажат уменията си пред авторитетно жури ипублика. 52 са младите таланти от Музикалното училище в Бургас, които ще севпуснат в спор за призовите отличия.

Изпълнителитеще бъдат разделени в три възрастови групи по специалности пиано, цигулка, нисък щрайх, дървени духови инструменти,медни духови, ударни инструменти, класическо пеене, камерна музика и  клавирен съпровод.

Теще бъдат оценявани от университетски преподаватели и учители от училищата поизкуствата. Професионалнитекомисии по различните специалности  щебъдат ръководени от проф. Маргарита Кръстева, проф. Сава Димитров, проф.Анатоли Кръстев  и доц. МаргаритаБаснарова.ОсвенІ, ІІ и ІІІ награда в отделните категории и специалности ще бъде връчена иСпециалнота награда на Кмета на град Бургас. Също така са предвиденипоощрителни награди и такива на обществениорганизации, фирми и физически лица.

Националният конкурс „ВърбанВърбанов“  е включен вПрограмата за закрила на деца с изявени дарби за 2016 г и по този повод ще бъдат присъдени и 21 едногодишнистипендии. Галацеремонията по награждаване и заключителния концерт на лауреатите ще бъде на 16април от 11 часа в залата на Областна управа.

А днес и утре от 18часа в Концертната зала на Музикалното училище, почитателите на българскатакласическа  музика  ще иматудоволствието да се насладят на живото изпълнение на младите музиканти, коитоще представят Бургас на ХХІІІ Националенконкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега