Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще се побратимява с карибската перла Ла Сейба

Бургас ще се побратимява с карибската перла Ла Сейба

Бургас ще отправи предложение за побратимяване на гр. Ла Сейба, Хондурас, съобщиха от пресцентъра на общината. Побратимяването би създало възможности за разработването на съвместни културни и икономически проекти.

Бургас ще отправи предложение за побратимяване на гр. Ла Сейба, Хондурас, съобщиха от пресцентъра на общината. Официалното съобщение от името на кмета на града - Димитър Николов, ще бъде предадено на градоначалника на Ла Сейба - Карлос Алехандро Агилар Понсе в 18 ч. българско време (9,00 ч. местно време) от председателят на Дружеството за приятелство България - Хондурас Спас Ташев. Побратимяването би създало възможности за разработването на съвместни културни и икономически проекти.

До изпращане на писмото от бургаския кмет се стигна, след като той бе подробно информиран за желанието на Ла Сейба да се побратими с един от двата големи черноморски града на България. Спас Ташев, който е определен за почетен консул на Хондурас в България и координаторът на проекта по побратимяването Георги Дракалиев предложиха на кмета Николов този град да бъде Бургас.

След тържествената церемония, Спас Ташев ще бъде приет от г-жа Франсис Кастро, губернатор на департамента Атлантида, чийто административен център е Ла Сейба. Същият ден се предвижда и среща на Спас Ташев с Търговско-промишлената камара на Атлантида, както и други срещи с представители на туристическия бранш.

Ла Сейба е сред най-големите градове в Хондурас и по население е колкото Бургас. Той е най-голямото пристанище на страната на Карибско море, има международно летище и е център на туризма в региона.В близост до града протича и единствената река в света, носеща името на страната ни - Рио Булгариа.

Реката е открита от българи, установили се да живеят в Хондурас след края на Първата световна война. Техните потомци, чийто брой днес е между 7000 и 10 000, вдругиден (24 май) за първи път ще вземат официално участие, представяйки част от българската култура, на големия международен карнавал в Ла Сейба.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега