Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас със седем проекта по ПВУ за въвеждане на мерки по енергийна ефективност

Бургас със седем проекта по ПВУ за въвеждане на мерки по енергийна ефективност

Планираните дейности включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност по сградите, ограждащи елементи и инсталации и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Община Бургас кандидатства със седем проекта по Плана за възстановяване и устойчивост, с които се цели да бъдат въведени мерки за енергийно обновяване в публични сгради за административно обслужване, култура и спорт.

Първото проектно предложение има за цел да се направи модернизация и да бъде повишена енергийната ефективност в 10 сгради, в които се помещават читалища и се развива културно-просветна дейност. Предвижда се сградите да достигнат клас на енергопотребление А чрез прилагане на интегрирани енергоспестяващи мерки. Планираните дейности включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност по сградите, ограждащи елементи и инсталации и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Читалища, предвидени за модернизиране и енергийно обновяване, са:

НЧ „Паисий Хилендарски 1928“ – „Меден рудник“;

НЧ „Христо Ботев 1937“ - кв. „Победа“;

НЧ „Съгласие 1905“ – Българово;

НЧ „Просвета 1927“ - „Долно Езерово“;

НЧ „Пробуда 1880“ – Равнец;

НЧ „Изгрев 1909“ - Изгрев;

НЧ „Ангел Димитров 1929“ – „Сарафово“;

НЧ „Светлина 1928“ - Брястовец;

НЧ „Пробуда – 1929“ - кв. „Братя Миладинови“, ул. „Дрин“;

НЧ „Обнова – 1923“ - „Ветрен“.

Вторият проект, подаден от Община Бургас по Плана за възстановяване и устойчивост, има за цел да се подобри средата в Младежкия културен център. Проектът е озаглавен „Енергийно обновяване на публична културна инфраструктура чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Младежки културен център – град Бургас (ул. „Уилям Гладстон“ № 39)“.

С други два от подадените проекти Община Бургас планира да направи енергийно обновяване публична спортна инфраструктура.

Проектите с тази цел са:

- „Енергийно обновяване на сграда - закрит плувен басейн в ПИ 07079.651.72, УПИ I, кв.135 по плана на РЦ "Меден рудник", гр. Бургас“;

- „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в Спортна зала „Нефтохимик”, к-с Лазур, гр. Бургас“.

Три от подадените от Община Бургас проекти имат за цел енергийното обновяване на административни сгради:

- Проект „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на административна сграда с адрес: гр. Бургас, ул. Шейново №24“ – предвижда внедряване на ЕСМ в сградата на бившия Профсъюзен дом

- Проект „Въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на административна сграда с адрес: гр. Бургас, к-с „Славейков“ до бл.49“ – предвижда енергийно обновяване на ЦАУ „Освобождение“.

- Проект „Енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, собственост на Община Бургас“. Той предвижда внедряване на мерки за енергийно обновяване на седем общински сграда: ЦАУ „Възраждане“, административна сграда на бившия „Нармаг“ на ул. „Конт Андрованти“ и кметствата в Маринка, Твърдица, Димчево, „Горно Езерово“ и „Черно море“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега