Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас вече гледа с лице към морето, откриха Зоната за обществен достъп до Порта

Бургас вече гледа с лице към морето, откриха Зоната за обществен достъп до Порта

„Десетки години Пристанището ни бе затворено за гражданите, сега то ще бъде отворено денонощно. Вместо с гръб, сега градът ще гледа с лице към морето.” С тези думи кметът на Бургас Димитър Николов откри Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. В празничната церемония взеха участие и Министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, изпълнителният директор на порта Диян Димов.

 „Десетки години Пристанището ни бе затворено загражданите, сега то ще бъде отворено денонощно. Вместо с гръб,сега градът ще гледа с лице към морето.” С тезидуми кметът на Бургас Димитър Николов откри Зоната за обществен достъп наПристанище Бургас. В празничната церемония взеха участие и Министърът натранспорта Ивайло Московски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, изпълнителният директор на порта Диян Димов.

„Всичко това, което виждате тук,са наши проекти“, заяви министър Московски. Той, заедно с министър Василева, сана обиколка по засегнатите от наводненията райони. В рамките на посещението сив Пристанище Бургас, Московски инспектира строежа на трафик кулата и коментирабъдещето на Зоната за обществен достъп.

„Работата върви по план. ЦялатаЗона, която днес открихме, е постижение на съвместната работа между местнатавласт и държавата“, коментира пред журналисти Московски. По думите му, тепървапредстоят мащабни проекти, които не само да модернизират пристанището, но и даго превърнат в туристическа атракция.

Държавата ще инвестира от бюджетадо 12 млн. лева за развитието на тази зона. В плановете влиза изграждането натретия модул на Морската гара, където ще се помещава терминал заминаващи. Намясто ще се изградят заведения и ресторанти. Освен това, министерството щеработи и по възраждането на проекта Супер Бургас, който претърпя неуспех.

Министър Василева пожела навсички природата да е по-благосклонна. „Днешният ден е доказателство, че когатоима воля, нещата се случват“, добави екоминистърът. Василева, Московски икметът Николов заедно прерязаха лентата и на новия Яхт клуб, където ще сепомещава клуб Порт Бургас. Предстои изграждането на още две халета – едно заклуб Черноморец и трето – ремонтно. С това Марина порт Бургас ще се превърне вмодерен яхт център.

След официалното откриване,Николов развя знамето на моряците край морето и поздрави всички посетители:„Вече бургазлии ще могат да идват тук когато искат – без бариери, без огради,без охрана!“

Сред първите посетили вечеСвободната зона бяха и бившият и настоящият областни управители – Павел Маринови Вълчо Чолаков, представителина клуба на моряците, граждани и гости на Бургас. В Зоната за свободен достъпбе обособен и пункт за Никулденски курбан и печена риба.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега