Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас вече има „Морски подлез“

Бургас вече има „Морски подлез“

Зад добрата инициатива стоят младежите от Фондация „ПОдЛЕЗНО“, ученици от 12 клас на 51 СУ „Елисавета Багряна“ - София и бургаските доброТворци, които за около 3 седмици превърнаха съоръжението в морски свят.

Бургас вече има „Морски подлез“, след като пешеходното пространство в района на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в ж.к. „Славейков“ е преобразено в истинско произведение на изкуството.

Зад добрата инициатива стоят младежите от Фондация „ПОдЛЕЗНО“, ученици от 12 клас на 51 СУ „Елисавета Багряна“ - София и бургаските доброТворци, които за около 3 седмици превърнаха съоръжението в морски свят.

"Благодаря ви за добрата инициатива, която преобрази изцяло това пространство, защото тук минават много млади хора и студенти, бъдещи инженери, бъдещи лекари и преподаватели. Сега ще им бъде много по-приятно да пресичат тук“, заяви кметът Димитър Николов.

На събитието присъства и ректорът на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Магдалена Миткова, която сподели, че пространството е станало много артистично, което предразполага за бъдещи инициативи на студентите от университета.


Снимка: Община Бургас

Активните млади хора претвориха пространството в подводен свят, който съчетава безопасното и приятно пресичане, и прави връзка между изкуството и градската среда.

Сега бургазлии ще могат да се „потопят“, пресичайки подлеза от едната до другата страна, в компанията на множество морски обитатели – дружелюбни делфини, златни морски кончета, любопитни тюлени и други. Младежите се надяват това да е поредната успешна инициатива, която да вдъхновява и да превръща Бургас в един по-красив, младежки и иновативен европейски град.

Подлезът е изрисуван по проект „проСТРАНСТВАМЕ“ по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“ и съдействието на Община Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега