Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската група "Силует" грабна две престижни награди

Бургаската група "Силует" грабна две престижни награди

Бургаската рок група “Силует” грабна две престижни награди от конкурса "Златна пролет" 2013, организиран от БНР. 44-тото издание по присъждане на статуетките за нова поп и рок музика се състоя на 16 април в Sofia Live Club.

Бургаската рок група “Силует” грабна две престижни награди от конкурса "Златна пролет" 2013, организиран от БНР. 44-тото издание по присъждане на статуетките за нова поп и рок музика се състоя на 16 април в Sofia Live Club.

Песента "Say Goodbye", записана специално за конкурса, им донесе награди едновременно в две престижни категории - призванието на журналистическата колегия и наградата на БНР. Втората награда отваря и една желана възможност за групата, а именно да представи България на един от най-престижните европейски фестивали за обмен на съвременна поп и рок музика "Евросоник" (EuroSonic) в Грьонинген, Холандия, с едночасов концерт догодина.

Дотогава програмата на бургаската банда е запълнена с много изяви. В края на юни им предстои да подгряват на два концерта на Joe Lynn Turner (ексвокал на RAINBOW, DEEP PURPLE, BRAZEN ABBOT и др.). Концертите ще се проведат във Варна и Бургас, съответно на 29-ти и 30-ти юни, което е и подсказка затова кой ще бъде основният хедлайнер на July Morning в Бургас. През юни им предстои и участие на фестивалите „Цвете за Гошо” и Баскерфест (Скопие), както и откриване на рафтинг сезона на река Струма. Преди това на 21 април ще подгряват за шведите Siena Root в столичния клуб Mixtape5.

В края на миналата година група „Силует” издаде втори албум „Look Inside Yourself” (Вгледай се в себе си), съдържащ 9 песни. През 2011 печели наградата на журналистическата гилдия на "Златна пролет" с парчето "Share Your Love", а през 2010 - отличието на публиката на същия конкурс с песента "В очакване на вятъра".

Всички, които искат да подкрепят групата по пътя им към върха, може да го сторят като гласуват за номинациите на годишните музикални награди на БГ Радио, където „Силует” са номинирани в категорията „БГ Албум”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега