Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската опера с благотворителен концерт „Заедно за Иван“

Бургаската опера с благотворителен концерт „Заедно за Иван“

Средствата от концерта на 5 септември от 19 часа във фоайето на Операта, ще бъдат дарени за лечението на 36-годишния бургазлия

Екипът на Държавна опера – Бургас отново се включва в благотворителна кауза. Благородното начинание, в което ще участват солисти на бургаския културен институт, се влива в кампанията за набиране на средства за лечение на млад бургазлия – Иван Мандаджиев, който е на 36 години. Той е изключително добронамерен и стойностен човек, с чудесно семейство. който се лекува от хронична миелоидна левкемия. Борбата му с болестта е датира от 2018 година, бил е в ремисия за известно време, но за съжаление болестта се завръща. За момента надеждата е чрез трансплантация на костен мозък в университетска болница в Германия. Концертът, който ще се проведе в Бургаската опера е по инициатива на басът Костадин Мечков, солист на Държавна опера – Бургас: 

"Подкрепиха ме директорът на Операта  и моите колеги и съм сигурен, че и публиката ще бъде съпричастна на инициативата ни в подкрепа на Иван. Той е прекрасен и достоен човек!  Повлиял се е добре от медикаментозното лечение, предстои ми трансплантация. Музиката неведнъж е доказвала своята сила, а нашето призвание е ако можем, да помогнем!", казва Костадин Мечков в интервю за БНР. 

Необходимата сума за лечението на Иван е 290 хиляди евро. по-голямата част от сумата е събрана, остават още около 50 хиляди евро.  Трансплантацията е планирана за края на месец септември т. год.Концертът на Бургаската опера ще се проведе на 5 септември от 19 часа във фоайето на Операта.  Силно се надяваме, че тази част от дарените средства от закупените билети за концерта – на 5 септември от 19 часа във фоайето на Операта, ще допринесат за позитивния финал на лечебния процес за Иван! Изкуството неведнъж е доказвало своята сила – като стимул, вдъхновител и символ на надежда. Вярваме, че и този път хората, посветени на музиката, ще дадат своя ценен принос за каузата с най-големия залог, а именно – спасяването на човешки живот! А присъстващите на благотворителния концерт ще станат съпричастни към едно благородно дело в помощ на млад човек, страдащ от левкемия. Бургаската опера не за първи път показва съпричастност към подобни социални каузи, концертът във вторник е поредното доказателство.  

В концерта на 5 септември ще участват солистите на Бургаската опера: сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорите Андрея Мирчев и Яни Николов, баритоните Бранимир Недков, Валери Турманов, Йордан Христозов, басът Костадин Мечков и др. На рояла ще бъдат: Дария Кръстева и Илиана Тодорова.Благотворителният концерт е със специалното участие на Вокална формация "Морски песъчинки" с диригент Милена Добрева.Средствата, които ще бъдат набавени от закупуване на билети за концерта, ще бъдат предоставени за лечението на младия бургазлия. Всеки, който е съпричастен към каузата, би могъл да преведе средства, според възможностите си, на следната дарителска сметка:

Банка ДСК
BIC : STSABGSF
IBAN : BG83STSA93000029976834
Иван Мандаджиев 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега