Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски майки: Протестираме в името на децата си!

Бургаски майки: Протестираме в името на децата си!

Исканията им – обвързване на обезщетението за майчинство с минималната заплата, повишение на детските и получаването им от всички родители, независимо от дохода и броят на децата в семейството и др.

Скромен, но забележим протест организираха бургаските мами. Около 30 майкис колички се събраха на пл. „Тройката“, за да изразят желанието си за по-добриусловия за отглеждане на деца в България. Докато мъничетата помрънкваха ипроплакваха изпод купчинките топли дрешки и одеала, майките им сякаш не сеинтересуваха от студа, решени да защитават позицията си.

Исканията им – обвързване на обезщетението за майчинство с минималнатазаплата, повишение на детските и получаването им от всички родители, независимоот дохода и броят на децата в семейството и др.„Това повишение на детските с 2 лева е просто подигравка“, споделихамайките с репортер на PoligrafF.net. Според тях те садостатъчни за едно пюре и нищо повече. Те се оплакаха и че и без това не могатда се възползват от цялата сума, превеждана от държавата, така че това увеличениена практика не се усеща.

Исканията на майките са за минимум от 60 лева детски, които да се получаватот всички родители. „Дори за тези, които получават по-големи заплати, тези париса добре дошли“, коментира една от майките – Галина Атанасова. Тя се включва вподобна проява за първи път, но е готова дейно да участва в протести.

По думите й, най-елементарните и задължителни разходи – за памперси, хранаи козметика излизат по около 400-500 лева на месец. За един млад родител, койтое в началото на кариерата си и получава сравнително ниска заплата, месечнотообезщетение може да покрие само една част от тези разходи. Това принуждавамного майки да се върнат на работа без да се възползват от 2-те години, коитопо закон им се полагат, за да отгледат малките си деца.

„Не дай си Боже, детето да се разболее, тогава вече става страшно“,коментира още Галина. Друга от майките пък подчерта, че извън храната,памперсите и козметиката, децата имат и други нужди – от играчки, книжки,предмети, които да стимулират и интелектуалното им развитие. „А, когатородителите не могат да покрият елементарните разходи, тези неща се превръщат влукс“, коментираха майките.

Повечето от мамите на протеста бяха категорични, че независимо от резултатаот днешните прояви в цялата страна, ако има допълнителни протести, те ще севключат. „Тук сме в името на децата си, заради тях и заради бъдещето им“,единодушно заявиха протестиращите бургазлийки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега