Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски медици извадиха 13-килограмов карцином на яйчника

Бургаски медици извадиха 13-килограмов карцином на яйчника

Само за месец през УМБАЛ „Дева Мария“ са оперирани 7 пациентки със злокачествени заболявания на гениталиите.

13-килограмов карцином на яйчника извадиха акушер-гинеколозите от университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. За късмет на 49-годишната пациентка, туморът е с начални метастази в коремната кухина и прогнозите са оптимистични. Пет дни след операцията пациентката е в добро състояние, раздвижва се и очаква скоро да бъде изписана.

"От около месец знаех диагнозата, но от няколко места ме върнаха, защото се притесняваха да не умра по време на операцията. Говорихме си със семейството и стигнахме до решението, че дали ще умра вкъщи или по време на операцията, няма никакво значение, трябва да опитам да се лекувам. Записах час за второ мнение при доц. д-р Георги Хубчев.“ разказва пациентката.

„Пациентката пристигна в болницата по спешност, със силни болки и тежест в корема. Колегите вече бяха диагностицирали заболяването. Допълнително жената страда от диабет, има и хипертония и сериозен проблем на бъбреците. За всички, включително за нея, бе ясно, че операцията е много рискова, но нямаше как да бъде отложена. Радваме сме, че всичко свърши добре, пациентката се възстановява и прогнозите за нейното здраве са много добри.“ обясни началникът на отделението по акушерство и гинекология на университетска болница „Дева Мария“- доц. д-р Хубчев. В екипа влизат още акушер-гинекологът д-р Сашо Георгиоски, д-р Георги Пранджев и анестезиологът д-р Пепа Петрова. Специалистите извличат и над 2 литра асцитна течност от коремната кухина.

"В последно време наблюдявам увеличаване на пациентки с гинекологични злокачествени образувания. Само за месец през УМБАЛ „Дева Мария“ са оперирани 7 пациентки със злокачествени заболявания на гениталиите. Напомням, че ракът на яйчника е седмият най-разпространен рак при жените и при него липсва ранна симптоматика. Това го прави късно откриваем, което не е в полза на пациента. Апелирам към отговорно поведение на жените към здравето си и дори да няма притеснителни симптоми, да не пропускат своя ежегоден профилактичен преглед.“ коментира още доц. д-р Георги Хубчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега