Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски окръжен съд постанови мярка "Подписка" на обвиняема за насилие над дете

Бургаски окръжен съд постанови мярка "Подписка" на обвиняема за насилие над дете

Престъпленията, за които жената е привлечена като обвиняема не са „тежки“ по смисъла на закона, съобщават от Окръжен съд - Бургас.

Окръжен съд – Бургас като въззивна инстанция измени взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Районен съд - Царево по отношение на жената привлечена като обвиняема за това, че на 29.07.2023 г., около 18:10 ч., по „Царевски път“, землището на гр. Царево, в резултат на дърпане и изхвърляне от автомобил, причинила лека телесна повреда на малолетния си син. Тя е обвиняема също за това, че за неустановен период от време, от началото на 2023 г. до настоящия момент, в гр. Царево, оставила без надзор и достатъчно грижи двете си деца, като с това създала опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие, както и за това, че тормозила  и обиждала своите деца.

Престъпленията, за които жената е привлечена като обвиняема не са „тежки“ по смисъла на закона, съобщават от Окръжен съд - Бургас. За две от престъпленията дори е предвидено алтернативно наказание „Пробация“.

Според въззивната инстанция, от събраните до този момент доказателства може да се предположи възможността, обвиняемата да е осъществила престъплението по чл. 182, ал. 1 от НК. От друга страна, настоящият съдебен състав намери, че не съществува реална опасност обвиняемата да се укрие или да извърши престъпление. Тя е с установена самоличност и с известен адрес, на който трайно пребивава. Обвиняемата е трудово ангажирана, не е осъждана и срещу нея няма други неприключени наказателни производства. Опасенията на първоинстанционния съд, че „явно системното малтретиране на децата се е превърнало в обичайно поведение на обвиняемата“ и че „това й поведение ще продължи и за в бъдеще“ са силно преувеличени. Според Окръжен съд – Бургас в тази насока следва да бъде посочено, че със случая са запознати служителите от Дирекция „Социално подпомагане“ - Царево, като при евентуално констатиране на неправомерни действия от страна на обвиняемата спрямо двете деца, могат да бъдат предприети подходящи мерки за закрила.

С оглед на изложените съображения настоящият съдебен състав прие, че не са налице опасностите по чл. 63, ал. 1 от НПК, обуславящи вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Това налага изменение на определената спрямо обвиняемата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, като същата бъде заменена с „Подписка“.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега