Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски ученици станаха посланици на инициативата за разделно събиране на биоразградими отпадъци

Бургаски ученици станаха посланици на инициативата за разделно събиране на биоразградими отпадъци

Привличането на децата към екологичната кампания има за цел те да станат партньори на каузата „С малки стъпки за устойчиво утре“.

Стотици бургаски ученици станаха днес партньори на инициативата на Община Бургас за насърчаване на разделното събиране на биоразградими отпадъци.На площад „Св. св. Кирил и Методий“ и пред Младежкия международен център в „Меден рудник“ децата имаха възможността да участват в забавни игри, като отговаряха на въпроси, свързани с правилното третиране на отпадъците, които едно домакинство генерира.

dsc-0078
Снимка: Община Бургас

Възпитаници на училищата ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Княз Борис I“ и ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Иван Вазов“ и ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Петко Росен“, ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Елин Пелин“ показаха, че имат отношение към опазването на природата и градската среда от замърсяване.

dsc-0113
Снимка: Община Бургас

Учениците усвояваха уроците по екология в приятната компания на победителя в третия сезон на кулинарното шоу „Хелс Китчън“ Реджеп Бадев, който им приготви в подвижната си кухня вкусни бургери и с личен пример показа, че биоразградимите отпадъци се изхвърлят само в кафявите кофи за смет.

Утре мобилната кухня на Реджеп Бадев и екоекспертите от Община Бургас ще бъдат на две точки в морския град, за да се срещнат с още ученици. От 09:00 часа те ще са в парка на комплекс „Славейков“ – до „Теневата къща“, където ще гостуват деца от ОУ „Антон Страшимиров“, СУ „Константин Преславски“ и Началното базово училище. От 11:30 часа информационната кампания ще продължи в парк „Изгрев“, където полезни съвети за разделното събиране на отпадъци ще получат учениците от ОУ „Пейо Яворов“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Георги Бенковски“.

Привличането на децата към екологичната кампания има за цел те да станат партньори на каузата „С малки стъпки за устойчиво утре“.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега