Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Студенти от Париж ще изготвят проекти на знакови сгради в община Царево

Студенти от Париж ще изготвят проекти на знакови сгради в община Царево

Група студенти от френското училище по архитектура "Ла Вилет" ще изработят безвъзмездно проекти на няколко знакови за община Царево сгради

Група студенти от френското училище по архитектура "Ла Вилет" ще изработят безвъзмездно проекти на няколко знакови за община Царево сгради. Това съобщиха от морската администрация след среща на кмета Марин Киров с архитект Цвета Сурчева - преподавател по Устойчива урабанистика, къргови технологии и екологични методи за рехабилитация на сгради във ВУЗ-а.

„С арх. Сурчева ни свърза г-жа Румяна Цвяткова, директор на ПП „Странджа“, за което сме благодарни.  Тази инициатива е чудесна комбинация от полезност и практичност както за едни млади бъдещи специалисти, избрали пътя на архитектурата, така и разбира се за община Царево. От една страна студентите ще имат възможност да трупат изключително важния за тях в момента практически опит, а от друга страна Община Царево ще получи проекти, които да реализира в бъдеще. Още по време на първия ни разговор, изразих позицията, че сградите за които нейните студенти ще изготвят проекти следва да бъдат реални обекти – сгради в които Община Царево би инвестирала и развивала идните години. Благодарение на арх. Сурчева ще кандидатстваме и за европейско финансиране на туристически и веломаршрути в Странджа.“, заяви кметът на община Царево Марин Киров.

Сградите, за които арх. Сурчева и нейните студенти ще изготвят проекти са:
- Сградата на кметство с. Лозенец;
- Дървеният хангар на пристанището в гр. Царево;
- Сградата на Информационен посетителски център „Приморска Странджа“, гр. Ахтопол;
- Сградата, предвидена за музей, намираща се на кръстовището на ул. Тракия и ул. Алеко Константинов в гр. Ахтопол;
- Сградата на старото кметство в с. Синеморец.

Арх. Цвета Сурчева, завършва Строителен техникум в гр. Стара Загора през 1988 г., а по-късно придобива и висшето си образование в Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София с профил „Архитектура“.Дипломиран архитект във Франция във Висшето училище по Архитектура „Ла Вилет“ в Париж от 2000 г. 

Специализира „Рехабилитация за стари сгради и паметници на архитектурата“ през 2001г. към Министерството на културата във Франция. Следва втора специализация за „Подпомагане на общините за устойчиво развитие, кръгова икономика и околна среда“ през 2012 г. Работила в Асоциация за благоустройство на частната собственост в период от пет години. 

Работила е още като главен архитект към Община Свети Йоан в границите на широк Париж, а от  2009 г. работи като старши експерт към Националната агенция на Франция за благоустрояване на частни и жилищни сгради ANAH. През последните пет години е преподавател във във Висшето училище по архитектура „Ла Вилет“, Париж, Франция, профил „Устойчива урбанистика, кръгови технологии и екологични методи за рехабилитация на сгради“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега