Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски университет ще бъде партньор на Европейско първенство по киберсигурност

Бургаски университет ще бъде партньор на Европейско първенство по киберсигурност

Участниците се избират въз основа на техните технически умения, интересите в областта на киберсигурността и тяхното желание да се развиват в областта на киберсигурността.

Европейското първенство по киберсигурност (ECSC) е уникална инициатива, насочена към насърчаване на образованието и осведомеността по киберсигурност сред младите хора в Европа. Техен партньор за Област Бургас е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

ECSC е ежегодно събитие, организирано от ENISA (Агенция на Европейския съюз за киберсигурност), което обединява талантливи млади хора от цяла Европа за участие в различни предизвикателства и състезания, свързани с киберсигурността. Целта на ECSC е да насърчи следващото поколение професионалисти в киберсигурността да развият своите умения и знания и да създаде платформа за тях да работят в мрежа и да споделят идеи с връстниците си.

ECSC предлага разнообразие от предизвикателства, които тестват техническите умения, уменията за решаване на проблеми и работата в екип на участниците. Предизвикателствата са предназначени да имитират сценарии от реалния свят и да дадат на участниците практически опит в справянето с проблемите на киберсигурността. Участниците ще имат възможност да покажат своите способности и да се състезават за различни призове от ENISA.

ECSC е отворена за ученици и младежи на възраст между 14 и 25 години, които се интересуват от киберсигурност. Участниците са разделени в две категории 14 до 20 г. и 21 до 25 г. Всеки отбор се формира от максимум 5 възрастни (на възраст между 21–25 г.), без ограничения в броя на юношите (на възраст между 14 и 20 г.). Отборът може да се състои от максимум 10 участници, които трябва да притежават българско гражданство.

Участниците се избират въз основа на техните технически умения, интересите в областта на киберсигурността и тяхното желание да се развиват в областта на киберсигурността.

В допълнение към състезанията, ECSC предлага също набор от възможности за обучение и образование на участниците. Събитието предоставя платформа за млади хора да се учат от експерти в областта и да придобият по-задълбочено разбиране на проблемите и тенденциите в киберсигурността.

ECSC е едно от най-важните събития в европейския календар за киберсигурност, организирано всеки октомври в различна страна членка на Европейския съюз като част от месеца посветен на киберсигурността в цял свят. Събитието привлича участници от цяла Европа и им предоставя уникална възможност да развият своите умения и да се свържат с колеги и експерти в областта.

Cyber Security Challenge Bulgaria (CSCB) е национална инициатива в България подкрепена от ENISA и Министерство на електронното управление. Целта на инициативата е да организира ежегодно квалификационни състезания в страната, за да избере най-добрите десетима младежи, които да представляват България на ECSC.Първият квалификационен рунд за България ще бъде на 18-19 март.

Всеки от Област Бургас, който отговаря на изброените по-горе условия може да се запише през този линк.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега