Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаските музеи ще работят извънредно днес

Бургаските музеи ще работят извънредно днес

В двора на Етнографския музей ще има игри за най-малките.

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, всички експозиции на Регионален исторически музей – Бургас, ще работят извънредно с работно време от 9.00 до 17.00 часа, при всички противоепидемични мерки, които строго се спазват във всяка една от сградите.

Богатите колекции на експозициите – Археологическа, Етнографска, Историческа и Природонаучна предлагат богат избор от теми, с които любознателните жители и гости на града могат да се запознаят. От 11.30 до 13.00 часа, за малките посетители, в двора на Етнографския музей, безплатно ще бъдат осигурени условия и материали за провеждане на традиционни детски игри като куцанка /дама/, игра на ластик и рисуване с цветни тебешири върху каменните плочи пред сградата. Ще има и стативи с платна за рисуване, където малките художници ще направят свои картини, свързани със славянската азбука и светите братя Кирил и Методий. Децата ще могат да се забавляват и да играят в обширния двор заедно със своите родители.

Мястото, където се намира емблематичната за Бургас стара сграда - Бракаловата къща, предлага приятна атмосфера и ни отнася във времето от една отминала епоха. Зеленината и цветята в градинското пространство създават възможност за откъсване от еднообразието на градския пейзаж и докосване до природата - дори и докато сме в самия градски център. Бургаският Етнографски музей се намира на улица “Славянска” 69 в морския град.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега