Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов: 24 май е свята дата за всеки българин

Кметът Николов: 24 май е свята дата за всеки българин

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към бургазлии и всички хора на просветата и културата по повод 24 май.

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към бургазлии и всички хора на просветата и културата по повод 24 май. Предоставяме Ви целия текст, без редакторска намеса:

"Уважаеми учители, ученици, просветни и културни дейци, скъпи съграждани, 
Поздравявам ви по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост!24 май е датата, която по безспорен начин обединява всички наши сънародници, независимо дали живеят в България или далече зад граница.Денят на българската писменост ни дава самочувствие, че сме народ, дал богато културно наследство на света. 

Писмеността и книжнината са ни съхранили като нация в трудни времена. Делото на светите братя Кирил и Методи и на техните ученици е меч, който през вековете е разсичал робски окови и е проправял пътя на нашия народ към просвещението и духовното извисяване.Именно затова трябва всички заедно с ентусиазма на нашите предци да пазим своя език, писменост и култура. Бъдещето на Бургас са младите и образовани хора. Затова ние ще продължаваме да правим инвестиции в образованието, за да създаваме най-добрата среда, в която нашите деца, учители и студенти да развиват своя талант и умения.

Тази година е по-особена и заради пандемията от COVID-19 няма да можем да отбележим този светъл празник с пъстро шествие. Това обаче няма да отнеме от неговия ореол, защото всеки българин почита 24 май дълбоко в сърцето си като нещо свято.Благодаря на всички бургаски учители, ученици, писатели, художници, артисти, музиканти, читалищни, библиотечни и музейни дейци и журналисти за полаганите от тях всекидневни усилия. Продължавайте да давате все така своя принос Бургас да бъде културен и образователен център. Честит празник!"
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега