Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаският съд връчи приз за будител на декана на Центърът по юридически науки към БСУ

Бургаският съд връчи приз за будител на декана на Центърът по юридически науки към БСУ

Мария Нейкова е професор по административно право и процес и доктор на науките по национална сигурност.

Ръководството на Бургаски окръжен съд отбеляза Деня на народните будители като връчи грамота на проф. д.н. Мария Нейкова, Декан на Центърът по юридически науки към БСУ.

„Будителството се носи в сърцето, а правото е призвание. Когато тези две ценности се изразяват съвместно, правят своя притежател стойностен будител. Окръжен съд – Бургас има щастието да познава и работи с един такъв вдъхновител – проф. Мария Нейкова“, заяви при връчването на приза Административният ръководител на съдебната институция - съдия Росица Темелкова.

"Приемам това отличие като признание както за добрата съвместна работа на институционално ниво, така и като атестация за професионализма на възпитаниците на Бургаски свободен университет и работещи в съдебната система", сподели проф. Нейкова.

Мария Нейкова е професор по административно право и процес и доктор на науките по национална сигурност. Ученият е ключов експерт по европейски проекти в сферата на електронното управление, административните услуги на гражданите и бизнеса. Работи по проекти относно функциите и компетенциите на областните управители и контрол по законосъобразност на актовете на кметове и Общински съвети. Деканът на Центъра по юридически науки към БСУ е член е на Съюза на учените в България, на Асоциацията на завършилите колежа по отбраната на НАТО, Българската асоциация по криминология, както и Почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Проф. Мария Нейкова е автор на учебник по административно обслужване. Нейно дело са научните книги - „Административно правни аспекти по опазване на недвижимото културно-историческо наследство“ и „Гражданското общество – фактор на сигурността в държавата“. Преподавателят, като учен и общественик, неуморно продължава да работи по нови проекти в сферата на правото и на доброто управление, по проекти, свързани със сигурността и административната реформа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега