Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаското БСП се опълчи срещу наказателния паркинг

Бургаското БСП се опълчи срещу наказателния паркинг

Общинските съветници от БСП внесоха докладна записка, с която искат изменения в наказателната мярка – преместване и задържане на лек автомобил. Червените предлагат отмяна на плащането в брой на наказателната такса за освобождаване на задържаните автомобили. Според тях, няма законово основание автомобилите да бъдат задържани в общинския паркинг при поискване от собственика, ако глобата не бъде изплатена веднага.

Общинските съветници от БСП внесоха докладна записка, скоято искат изменения в наказателната мярка – преместване и задържане на лекавтомобил. Червените предлагат отмяна на плащането в брой на наказателнататакса за освобождаване на задържаните автомобили. Според тях, няма законовооснование автомобилите да бъдат задържани в общинския паркинг при поискване отсобственика, ако глобата не бъде изплатена веднага.

„Общинатаразполага с редица законови средства да си събере вземането от евентуалнитенарушители, но не може да задържа автомобилите на хората, особено в случаите,когато те временно не разполагат със средства в себе си, за да ги освободят отпаркинга“,заяви лидерът на съветниците от БСП - Евгений Мосинов.

Вносителите на предложението изтъкват, че мярката „преместванена автомобила“ цели да се отстрани нарушението, което пречи на движението, а неда „събира ежедневно от гражданите пари в брой“. С прилагането на промените,бургазлии ще могат да прибират автомобилите си, дори да не разполагат намомента с пълната сума на наказанието.

В предложения нов режим се предполага освобождаване напреместения внаказателния паркинг автомобил, след като гражданина си получи акта заизвършено нарушение и заплати евентулната такса за престой в „синята зона”.Разходите за преместванедо паркинга, ще могат да се заплатят допълнително, когато влезе в силанаказателното постановление, с което се установява дали е извършенонарушение.

Внесената докладна записка ще бъде разгледана напредстоящата сесия на Общински съвет в края на месец март.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега