Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии излизат на протест срещу застрояването на Странджа

Бургазлии излизат на протест срещу застрояването на Странджа

Граждански протест срещу унищожаването на парк Странджа и неспазването на националното и европейско законодателство ще се проведе днес в Бургас. Той е организиран от екозащитници в социалната мрежа "Фейсбук". Бургазлии ще проетстират от 18 часа до Часовника.

Граждански протест срещу унищожаването на парк Странджа и неспазването на националното и европейско законодателство ще се проведе днес в Бургас. Той е организиран от екозащитници в социалната мрежа "Фейсбук". Бургазлии ще проетстират от 18 часа до Часовника.

"Протестът е заради одобряването от петчленен състав на ВАС на незаконния Общ устройствен план на Община Царево, който предвижда застрояване на 75 000 легла по крайбрежието на парк Странджа", пишат организаторите в социалната мрежа. Екоактивистите протестират и заради уволнението на досегашния директор на парк Странджа – инж. Стефан Златаров, който според тях е един от малкото противници на бетонирането в парка. 

Сред исканията на природозащитните организации са парламентът спешно да приеме закон с който всички устройствени планове да са нищожни, ако нямат екологична оценка и оценка за съвместимост; Министърът на регионалното развитие да отмени заповедта за одобрение на ОУП на Царево; Върховна административна прокуратура да заведе дело за нищожност на ОУП Царево заради липсата на екологична оценка, както и оставка на сегашното правителство. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега