Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии отново ще "четат заедно" в Деня на книгата

Бургазлии отново ще "четат заедно" в Деня на книгата

За втора поредна година бургазлии стават част от инициативата "Четем заедно една книга". Това по традиция ще се случи на 23-ти април - Световен ден на книгата и авторското право. Инициативата е на народно читалище "Изгрев 1909".

За втора поредна година бургазлии стават част от инициативата "Четем заедно една книга". Това по традиция ще се случи на 23-ти април - Световен ден на книгата и авторското право. Инициативата е на народно читалище "Изгрев 1909".  

Посланието "Четенето е ключ към успеха, а стойностната книга е достъпен начин за самоусъвършенстване" ще достигне до над 1000 бургазлии чрез фрагментите, миниатюрите и есетата на писателката Керана Ангелова, събрани в книгата и "Един след полунощ"- която ще четем заедно през целия ден в автобусите по линия 211. 

Средно 25-30 мин. от качването до слизането ще бъде достатъчно за прочит на страничка текст. Идеята в един ден (седмица, месец) един град да чете една книга (един автор) тръгва от Сиатъл през 1998 год. Следват го други американски градове. Моделът "One City, one Book" се прилага като успешна практика в около 200 европейски града в Германия, Англия, Ирландия. 

Целта на проявата е да се насърчава четенето като вид комуникация, която сближава хората, да се привличат нови читатели и да се създава култура на четенето, да се отключва потребността от познаването на съвременната българска литература и българските, в частност, и бургаските автори. 

Денят ще завърши със споделяне и обсъждане. Авторката ще се срещне със свои читатели.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега