Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Станишев: Имаме силна политическа воля новият закон за МВР да бъде приет

Станишев: Имаме силна политическа воля новият закон за МВР да бъде приет

„Ангажиментът, който поехме относно заплащането на служителите на МВР, е реализиран. Това е въпрос на отношение към хората, които денонощно са длъжни да отбраняват живота, безопасността и собствеността на гражданите. Важно е, обаче, да има и стабилна рамка за тяхната работа. За това имаме много ясен ангажимент за приемане на новия Закон за МВР. Той вече мина на първо четене, в края на месеца той ще бъде разгледан и на второ четене. Имаме силна политическа воля този закон да бъде приет“, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция в Бургас.

„Ангажиментът, който поехмеотносно заплащането на служителите на МВР, е реализиран. Това е въпрос наотношение към хората, които денонощно са длъжни да отбраняват живота,безопасността и собствеността на гражданите. Важно е, обаче, да има и стабилнарамка за тяхната работа. За това имаме много ясен ангажимент за приемане нановия Закон за МВР. Той вече мина на първо четене, в края на месеца той ще бъдеразгледан и на второ четене. Имаме силна политическа воля този закон да бъдеприет“, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция в Бургас.

По думите му, значението на новиязакон е от огромно значение. Станишев изтъкна, че ГЕРБ, в качеството си наопозиция, е подготвила предложения за промяна на всичките 270 члена отзаконопроекта. „Но както г-н Борисов сам се изрази, това й е работата наопозицията – да пречи“, отбеляза Станишев. След това, обаче, категорично заяви,че законът ще бъде приет, въпреки пречките.

Другата основна тема визложението на Станишев бяха изплатените средства. По думите му, до март 2014година, сертифицираните средства са 53%. При предходното правителство,процентът е бил 34,5, посочи Станишев. За периода от юни м.г. до сегаизплатените средства са 4,183 млрд. лв., поясни той.

„Това доказва, че има нова средаза бизнеса у нас. Спря се рекета на бизнеса и отнемането на фирми. Държаватаспря да забавя плащания. Има съживяване на икномиката за последните 6 месеца. Спорединформацията на НСИ, за първите три месеца бизнесът е създал 60 000 работниместа. Това е много ясна индикация за съживяване. Осъзнаваме, че става дума закрехки кълнове, има още много работа да се свърши, но това е начало“, заявилидерът на БСП.

След това добави, чеправителството ще продължава работата си по програмата за реиндустриализациятана България. За целта ще се организират множество работни срещи, ще се приемати предложения, така че икономиката на страната да върви напред.

В срещата с медиите взеха участиеоще областният управител на Бургас – Павел Маринов, председателят на общинскиясъвет на БСП – Евгений Мосинов, народните преставители от групата на партията –Атанас Зафиров, Петко Атанасов и Христо Монов, както и областният лидер – НиколайТишев.

Що се отнася до искането заоставката на областния управител Маринов от страна на общинскитесъветници от НФСБ заради неспазване на закона отстрана на концесионера на плажа, Станишев повтори: „Това й е работата наопозицията – да иска нечия оставка. Той обясни искането с евровота: „Чисто политически,всяка партия си прави PR предиизборите. Партиите се активизират в това време“.

От своя страна, областниятуправител Маринов заяви: „Бургас не бива да бъде използван за успеха на която ида било политическа партия. Целта на плажните концесионери е да осигури сигурности безопасност на хората. Липсата на инцинденти е гаранция за качество наполаганите грижи. Ние продължаваме да спазваме законодателството“.

Народният представител от групатана КБ – Атанас Зафиров поясни, че на 29-ти април се очаква и гледането на второчетене на още един закон, който е от особено значение за Бургас, а именно Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. По думитему, още през март е изтекъл мораториумът, наложен от народните представители наГЕРБ. Зафиров заяви, че е сложен край на "деструктивното въздействие от странана опозицията и промените ще станат факт в края на месеца".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега