Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии решават за нова подземна улица

Бургазлии решават за нова подземна улица

Изготвен е технически проект, който предлага тунелно преминаване за автомобили по бул. “Демокрация” – при входа на Морската градина. Подземната улица ще обезопаси преминаването на пешеходци между двете пешеходни зони.

Изготвен е технически проект, който предлага тунелно преминаване за автомобили по бул. “Демокрация” – при входа на Морската градина. Подземната улица ще обезопаси преминаването на пешеходци между двете пешеходни зони. Проектът, обаче, е доста труден и ще отнеме повече от година. В тази връзка, кандидатът за кмет на Бургас - Димитър Николов инициира анкета, която да даде възможност на бургазлии да заявят подкрепят ли, или не, идеята.

"Давам си сметка, че ще е нужно много търпение, докато видим всичко в завършен вид. Затова очаквам да чуя всички мнения преди да стартираме строителството. Ако повечето бургазлии преценят, че не е необходимо да нарушаваме ежедневния ритъм на града с този сложен проект, съм готов да се съобразя с тях", коментира Николов.

До този момент над 1 100 души са се включили в анкетата, като почти 60% от тях подкрепят идеята. В случай, че проектът за подземна улица получи зелена светлина и влезе в изпълнение, новото трасе ще позволи на автомобилите да се движат безконфликтно и с нормална скорост в този най-посещаван район на централна градска част. Пешеходците ще влизат както и сега в Морската градина, но вече без да се оглеждат и притесняват за преминаващи автомобили.

Тунелът ще има достатъчна височина и проводимост, за да се ползва от новите автобуси и тролейбуси на градския транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега