Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии за градския транспорт: "Навън е ад, вътре също"

Единствено 5 автобуса на "Бургасбус" са с климатици
Бургазлии за градския транспорт: "Навън е ад, вътре също"

Летните жеги, започнали от рано този сезон и ни мъчат вече повече от месец преди настъпването на астрономическото лято, ни накараха да попитаме бургазлии как се справят с горещината в градския транспорт.

Летните жеги, започнали от рано този сезон и ни мъчат вече повече от месец преди настъпването на астрономическото лято, ни накараха да попитаме бургазлии как се справят с горещината в градския транспорт. В продължение на седмица наша репортерска проверка установи, че в нито един от автобусите от вътрешноградския транспорт, с които се придвижвахме не попаднахме на такъв с климатик.

„Варим се като шарани в тези автобуси лятно време”- коментираха пътници, които се качиха в автобус „211” на спирка „Ботева. „Да е за една-две спирки, става, обаче когато е за повече не се търпи, особено в пиковите часове”, допълва пътничка, стиснала здраво ръката на внучето си. Кондукторката, която също бърше потта от челото си, отворя поредния прозорец, откъдето да влиза въздух в автобуса.

На подобни сцени бургазлии, които ползват градския транспорт често са свидетели лятно време. „Навън е ад, вътре също”, споделя  млада жена, която чака автобус № 12 А на спирката пред зала „Младост”, за да отиде на работа. С „Четворка-та” пък се предвижват главно плажаджии, на които жегата явно не им е проблем, защото не поискаха да коментират липсата на климатици в автобуса.

„От целия автопарк на „Бургасбус” само пет са автобусите от вътрешноградския транспорт, които са снабдени с климатици”, каза пред репортер на „PoligrafF” управителят на общинската транспортна фирма инж. Петко Драгнев. 10 пък били междуселищните, в които имало климатици. Те се движели главно по Южното Черноморие.

Тази твърде незадоволителна цифра за климатизация в автобусите щяла да се промени догодина, лятото, поясни шефът на „Бургасбус”, когато започне да действа проектът по Интегриран градски транспорт.

„Тогава 100% от автобусите ще са с климатици”, категоричен е той. Явно до тогава съгражданите ни ще трябва да потърпят още едно лято, стига проектът да не се забави, както обикновено става в България. Фирмена справка сочи, че в момента общинското дружество разполага с 200 автобуса и 20 тролейбуса.

„На този етап не се очертава увеличение на билетите за градския транспорт” каза инж. Драгнев в отговор на наш въпрос, свързан с евентуално покачване цените на билетите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега