Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлийка: Прекалената голота по плажовете отвращава туристите

Бургазлийка: Прекалената голота по плажовете отвращава туристите

Темата с прекалената голота по бургаските плажове продължава да се шири из публичното пространство. Общественото недоволство също расте, а пример за това е последното писмо, което получихме на редакционната ни поща, от читателката Нели Георгиева.

Темата с прекалената голота по бургаските плажове продължава да се шири из публичното пространство. Общественото недоволство също расте, а пример за това е последното писмо, което получихме на редакционната ни поща, от читателката Нели Георгиева. В писмото, адресирано до кмета на града, тя разказва за преживения ужас от приятелка рускиня, която посетила лечебната луга на солниците. Предоставяме ви пълния текст на писмото, без каквато и да е редакторска намеса:

Уважаеми г-н Кмет,

Искам да споделя една болка въввръзка с дискусията за плажа.В края на април, когато бешетопло, имах гостенка от Калининград – Людмила, и като ме попита къде да отиде,казах й, че най-голямата атракция за руснаците са лугата  и калните бани на Солниците, при товабезплатно. Тя не можеше да повярва, защото в други държави за това се плащалопо 200 евро. И така, отиде на лугата, но катосе върна ми се видя една такава уплашена, с ококорени очи ме гледа. Питам я: ”Людмила,какво е станало?” и тя ми казва:

„Нещо много страшно.” Обясни ми, че катоотивала натам, имало една голяма част  отобщия плаж с голи мъже. Един възрастен мъж, към 70-годишен, я пресрещнал гол снеприлични жестове и тя се уплашила, защото като се опитала да го заобиколи,той  започнала да я изтиква към морето.Аз й казах да не обръща внимание и че той не е бил добре, за да туширам някакнеприятното отношение към Бургас, защото тя за пръв път с това се запознава.

Надругия ден тя отива пак, но й казах: „Като минаваш, гледаш на другата страна,така правим българите.” Но този път е било още по-зле –както си вървяла по брега, точно до „Фиеста”-та един гол мъж става от плажа изапочва да мастурбира срещу нея, друг в същото време излиза от морето и започвада прави същото, а като се обръща – вижда трети зад себе си и наистина е билаужасена, побягнала обратно и се върнала.

И Людмила ми казва: „Аз съмширокоскроен човек, обиколила съм курортите по цяла Европа и Америка, но такованещо никъде няма. След като имате толкова много луди в Бургас, защо  не са в специално заведение, обособено затакива хора с проблеми  и там да неминават други?”. Людмила се възмущаваше не толкова, че има хора с проблеми, азатова, че аз и обществото не вземаме мерки и че сме „твърде толерантни ибезучастни”, защото има явен проблем и всички го виждат, но никой не говори.Няколко дни още стоя, но не посмяда отиде повече на плажа.

Тя е интелигентна, много красива жена, аристократка,  каза, че е обиколила цял свят, но такова нещокато в Бургас не е видяла. Уплахата й остана. Разделяме се след още няколко дни,тя беше вече разгледала града и си тръгваше. Прегръща ме и казва: „Страхувам седа дойда отново в Бургас. Просто страхът остана в душата ми, независимо, че емного красив град.” Тя искаше да си купи жилище, защото е доста заможна иможеше да си позволи най-луксозното, което е в Бургас, но се отказа именно порадинеспособността да се справим с този проблем на плажа. Но понеже ние сме свикнали и скражбите, и с измамите, и с аморалните действия, българите обикновенозаобикаляме нещата. Правим се, че не виждаме, но чужденците това нещо не гоприемат. Стана ми много мъчно като ми каза така, почувствах се в безизходица.

Направо изплаках в себе си: ”Няма ли кой да направи нещо ...”Внучката ми – за да не вижда тезиголи хора, дъщеря ми и зет ми ходят на Сарафово, там където няма никой. Тоест,те за да опазят малкото си дете, не отиват на централния плаж, където има чистоголи, просто го изнасят навън. Наши познати семейства с малки деца също сасподеляли, че се притесняват от голите хора на плажа, заради децата. Чувствах безсилие ибезнадеждност, че колкото и да се терзае човек и да се чувства виновен - неможе нищо да направи срещу беззаконието и е като глас в пустиня. Нямаше иседмица, когато чух от БиТиВи, че в Бургас има такова движение. Затова ви пишаи аз.                

Апелирам да бъдат обособени специализирани плажове тип"Адам" и "Ева" със съответното заграждение, където даотиват хората, желаещи да са голи. Ползването на плажа и къпането в морето дастава с бански костюм за мъжете и жените, като за жените това да включва игорница. Трябва да се намери начин това да бъде прекратено, та дори и съссанкции, защото българите сме такива, че в някои случаи това е единствениятначин нещата да вървят, както трябва.  Тези мерки са необходими, за да неотвратят туристи като моята приятелка и да се прогонят гостите от Бургас, несамо от плажа.               

Надявамсе този път гласът ми да бъде чут и много ще се радвам на положителен резултат. 

С уважение: Нели Георгиева

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега