Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлия: Дарете плазма, дайте надежда, спасете живот!

Бургазлия: Дарете плазма, дайте надежда, спасете живот!

"Апелирам за Бургас! Дарявайте! Градът ни е засегнат значително от тази гадост! Нека помогнем!", призовава Веселин Атанасов.

"Днес, докато бях в НЦКТХ, за да даря плазма, за съвсем кратък период от време се сблъсках с две житейски драми, причинени от Ковид: Младеж, който таи последни надежди да спаси майка си, която вече е интрубирана; Жена на средна възраст, която с уморени очи и немощен глас също моли за скъпоценната плазма за своята майка. И как да избереш на кого да помогнеш и на кого да откажеш в такъв момент? На никого не пожелавам да бъде изправен пред подобен избор! Дарете плазма, дайте надежда, спасете живот!" Тези думи написа бургазлията Веселин Атанасов - началник на печатница, съпруг, баща, но най-вече - човек.

"Апелирам за Бургас! Дарявайте! Кръвта се изпраща за преработка в Стара Загора. Плазма и кръв се отделят, така помагате на повече нуждаещи се! Градът ни е засегнат значително от тази гадост! Нека помогнем!", призовава мъжът.

Припомняме Ви, че в Бургас плазма не може да се дарява, но за сметка на това се дарява кръв, от която се извличат ценните антитела. Процедурата по даряване на кръв за извличане на лечебна плазма продължава около половин час с попълване на всички документи. Не са нужни предварителни изследвания. Достатъчно е човек да има желание, да е преболедувал и да дойде на място в някой от дните в графика. Кръвта се изпраща в Стара Загора, където се изследва и се разделя на две - реконвалесцентна плазма и еритроцитен концентрат, който също се прелива на нуждаещи се пациенти. Така всеки дарител ще помогне минимум на 2-ма души.

Графикът за даряване на кръв за извличане на реконвалесцентна плазма е следният: 8, 10, 14, 16, 18, 22, 23, 29, 31 декември – от 7.30 до 10.30 ч. Дарителите трябва да са здрави, на възраст от 18 до 65 години и да не пият лекарства в момента.

Апелирам за Бургас!Дарявайте! Кръвата се изпраща за преработка в Стара Загора. Плазма и кръв се отделят , така помагате...

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега