Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлия предлага кръгово на Билкова аптека и подлез под Централната спирка

Бургазлия предлага кръгово на Билкова аптека и подлез под Централната спирка

Според него, това ще облекчи трафика в този натоварен район и ще осигури повече безопасност за пешеходците.

Кръгово да замени тромавото кръстовище при Билкова аптека. Това предлага бургазлията Димитър Тодоров, вместо поставянето на поредния светофар по ул. "Сан Стефано". Според него, това ще облекчи трафика в този натоварен район и ще осигури повече безопасност за пешеходците.

Идеята си той сподели във връзка с докладната, внесена от Ивайло Вагенщайн от НФСБ за поставяне на светофарна уредба на кръстовището  на бургаските улици “Сан Стефано” и “Гладстон”. Предложението му е свързано с подписка на живущите в района, които пък бяха подтикнати да търсят начини за обезопасяване на пресичането, след като 11-годишно дете пострада на пешеходна пътека на кръстовището край БЧК.

"Необходимостта от светофар там възникна поради това, че на "Сан Стефано" и "Ботева" светофарът свети 90 сек. червено и 20 сек. зелено, съответно по-съобразителните водачи се опитват по заобиколни тесни пътища да я прескочат тая гадост и да спестят години от живота си", обяснява бургазлията Димитър Тодоров.

По думите му, причината за тромавото кръстовище е новата транспортна схема и Централната автобусна спирка. Според него, за да се избегне поставянето на поредния светофар на ул. "Сан Стефано", движението в района трябва да бъде преосмислено.

Неговото предложение е кръстовището на Билкова аптека да стане кръгово, а под Централната спирка да бъде изграден подлез. От страната на БСУ той да е с ескалатори, а от ул. "Александровска" да има широко и полегато стълбище. За да се избегне изцяло нуждата от пешеходна пътека там, Тодоров посочва, че ескалатори може да има и в средата на платната на "Сан Стефано", при спирката в посока към Морска градина.

"След това вече ще остане един светофар на новата поща и ще може да се минава. И няма да има нужда от светофар на "Гладстон", коментира Тодоров. пред репортер на "PoligrafF". Бургазлията признава, че няма необходимото образование, за да изготви подробен проект. Той е специалист по информационни системи, но като активен шофьор, прекарал достатъчно време по светофарите, смята че това е най-далновидното решение на проблема.

За да илюстрира идеите си, той е подготвил и схема на подлеза. Дали обаче реализирането на предложението му е възможно, не се знае? Тодоров признава, че досега е давал доста подобни подробни предложения по предизборни кампании, но до този момент не е видял нито едно от тях реализирано.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега