Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлията Георги Златаров с бронзов медал от Европейското първенство по фехтовка

Бургазлията Георги Златаров с бронзов медал от Европейското първенство по фехтовка

Тимът ни, воден от националния треньор Ивайло Воденов, извоюва първи медал отборно за българската фехтовка от голямо първенство при младежите и впечатли всички с представянето си.

Националният отбор на България за младежи в състав Георги Златаров - „Корсар“, Димитър Райкин, Тодор Стойчев и Виктор Филев се представиха отлично на Европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки в Нови Сад, като спечелиха бронзов медал.

Тимът ни, воден от националния треньор Ивайло Воденов, извоюва първи медал отборно за българската фехтовка от голямо първенство при младежите и впечатли всички с представянето си.

В първия си двубой от отборната надпревара сабльорите ни се изправиха срещу тима на Азербайджан и поведоха в самото начало. След уверена игра българите спечелиха с 45:30 и намериха място сред най-добрите 8.

В срещата за място на полуфиналите Филев, Райкин, Стойчев и Златаров излязоха срещу тима на Сърбия. И тук Тодор Стойчев натрупа преднина от първите точки, а съотборниците му постепенно увеличиха аванса до 27 точки.

Двубоят приключи с категоричното 45:18 за българите. В срещата за място на финала сабльорите ни излязоха срещу отбора на Германия. Противниците поведоха в двубоя, но Тодор Стойчев успя да обърне резултата от 30:23 до 30:31. След това обаче германците отново натрупаха аванс и затвориха срещата с 45:38. В двубоя за бронзовите медали нашите фехтовачи бяха неудържими и се наложиха с 45:42 над Испания.

Бургаският клуб беше представен от още един състезател – Кристина Миланова. Тя бе част от националния отбор на България за девойки. Българските сабльорки се класираха на осмо място отборно на Европейското първенство за младежи и девойки в Нови Сад. В първата среща от надпреварата Калина Атанасова, Белослава Иванова, Кристина Миланова и Ема Нейкова се изправиха за влизане на полуфиналите срещу тима на Унгария, но отстъпиха с 31:45. В битката за местата от 5 до 8 сабльорките ни излязоха първо срещу Полша и загубиха 39:45. В срещата за 7-8 място възпитаничките на Ивайло Воденов се изправиха срещу добре познатите съпернички от Германия и след изключително оспорвани и равностойни двубои отстъпиха с 44:45. Така сабльорките ни завършиха на осмо място в крайното класиране.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега