Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ченгета с бинокли дебнат за нарушения по магистралите

Ченгета с бинокли дебнат за нарушения по магистралите

Полицаи с бинокли ще следят дали шофьорите говорят по телефона и дали са поставили предпазен колан, докато карат по магистралите.

Полицаи с бинокли ще следят дали шофьорите говорят по телефона и дали са поставили предпазен колан, докато карат по магистралите. Всички патрули имат мощни бинокли и могат да забележат нарушителите на 150-200 м, казва шефът на сектор "Престъпления по пътищата" към софийската областна полиция Георги Кандев, пише в. "24 часа". Патрулите са оборудвани още с радари с вградена видеокамера, които следят дали спазва ограничението на скоростта и за неправилни маневри по аутобаните. 

В началото на летния сезон са взети всички мерки за сигурността на пътуващите и да не се допускат престъпления по пътищата, увери Кандев. За сигурността на туристите, които се очаква да тръгнат към морето, вече са проверени всички заведения  и са дадени предписания, където е необходимо да се сложат нови камери за наблюдение.

За по-голяма сигурност на пътуващите през летните месеци заедно с магистралните полицаи ще патрулират и жандармеристи. С тях общо 60 униформени ще следят за недопускане на нарушения и престъпления по магистралите. Жандармеристите ще са с техен автомобил и ще отговарят за определена територия, но няма да извършват проверки за нарушения на пътя. Ако установят такива, ще искат съдействие от Магистрална полиция.

Патрулът на жандармерията ще се движи в аварийната лента или ще следи за обстановката на определен пътен възел. На "Тракия" това ще са Вакарел и край бензиностанция "Еко" в района на 14-и и 22-и километър. В тeзи невралгични точки преди години са се извършвали грабежи. Участъкът е прав и нощем служителите на реда се виждат. Магистралните полицаи задължително патрулират с бели опели с надпис "Полиция" и сигнални лампи тип "крило", обяснява Кандев и уточнява, че не е възможно друг автомобил да те спре по аутобана.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега