Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Черноморец победи Балкан в героичен мач в Бургас

Черноморец победи Балкан в героичен мач в Бургас

Крайният резултат е 83:78 за "акулите"

От години Бургас не е имал толкова силен мъжки баскетбол. Прекрасният сезон, който прави „Черноморец“, снощи бе увенчан с една историческа и очаквана от малцина победа. С ротация от само 6 души бургазлии победиха у дома титулования „Балкан“, който няма кадрови проблеми и пристигна край морето в пълната си мощ и с много чуждестранни играчи в селекцията. Крайният резултат е 83:78.

„Черноморец“ поведе още в началото със сърцата игра и някак удържа крехката си преднина. Две минути преди края треньорът Васил Евтимов взе последното си прекъсване, по време на което каза на своите момчета: „Дайте ми цялата си любов!“. Това явно вдъхна сили на отбора, подпомогнат и от публиката в зала „Бойчо Брънзов“, сред която преобладаваха млади почитатели на играта. И в крайна сметка бургазлии ликуваха с десетата си победа в НБЛ, която ги изведе до временното второ място. Това е и втора поредна победа над „Балкан“, който загуби от „Черноморец“ и домакинския си мач в Ботевград преди няколко месеца.

Главна роля в снощния луд мач изигра Георги Боянов – Ловеча. В трудната ситуация се наложи някой от играчите на „Черноморец“ да „избухне“ и с тази отговорност се нагърби той. Боянов завърши с 30 точки и 12 борби. Това е петият му дабъл-дабъл за сезона. Силно игра Евгени Хаджирусев, който в отсъствието на Кортни Белджър носи високата отговорност да играе като основен плеймейкър. Снощи той вкара 17 точки. Невероятен дебют за бургазлии направи новото попълнение Влатко Гранич. Хърватинът помогна с 18 точки под коша. 15 точки за „Черноморец“ вкара Тихомир Желев, който игра буквално на куц крак, тъй като е контузен. През второто полувреме Константин Коев се раздаде в защита, за което получи похвала от треньора.

В следващия кръг „Черноморец+ ще играе с отбора на „Черно море Тича“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега